На Волині заклали першу цеглину «міліцейського» храму. ФОТО

На Волині заклали першу цеглину «міліцейського» храму. ФОТО
У Ківерцівському районі освятили місце зведення храму.

Релігійна споруда розташовуватиметься в селі Сокиричі, де в училищі вчаться майбутні міліціонери, - повідомили у прес-службі УПЦ МП.

"На перший погляд нічого особливого, але задумайтесь, це значить, що від нас з вами, від Землі і від людей, що на ній живуть в дар Богу буде принесено ще одне місце, ще одна будівля, ще один храм, як жертва від того всього, що дарував нам Господь у цьому світі. Це жертва від чистих людських сердець, які беруть участь у цій справі", - кажуть священнослужителі.

На місці майбутнього храму вони встановили хрест і заклали капсулу та першу цеглину в будівництво храму на честь святого благовірного князя Олександра Невського.

Очолював богослужіння архімандрит Аліпій (Сапіга). Також йому співслужили благочинний Ківерцівського району протоієрей Олександр Кондратюк, настоятель храму Всіх Святих Землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин, священики протоієрей Михайло Журомський а також ієрей Олександр Яковлюк.

Духовною окрасою для свята стала ікона Почаєвської Божої Матері, яка за особистим дорученням владики Ніфонта була доставлена на територію цієї школи..

Дуже важливо, що ініціатива, а також чимала підтримка, виходять саме від керівництва міліції: начальника УМВС України у Волинській області полковника Олександра Терещука та начальника ВУПППМ полковника Олександра Євлошевського.

Звісно у цьому сприяли душпастирські настанови священиків, які опікуються силовиками, в особі протоієрея Олександра Мазурака.

"Людина створена по образу і по подобі Божій і щоб зберегти її потрібно виконувати заповіді, які нам дав Господь. І тому якщо робота священика полягає у тому щоб привести людей до Бога та навчити усьому що потрібно для служіння Богу, то якраз міліція найчастіше має роботу саме з тими людьми, які все це порушують. Саме тому дуже важливо, щоб кожен службовець і сам був знайомий з цими заповідями, мав можливість розпочати роботу з молитви до Бога, подякувати Йому за всі благодіяння а також попросити допомоги та заступництва. Було б добре якби всі люди, у всіх сферах служіння чинили саме так адже все починається від Бога", - мовив він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоч мільйон раз облизуйте ті ікони, в рай вам не попасти, для таких грішників, чорти вже гріють казани з смолою, готуйтесь
Відповісти
мусора ваще рєбята
Відповісти
Московський підероархат пнеться вже у кожну дірку, аби як спрут оповити всю Україну
Відповісти
У когось тут батхерт ;)
Відповісти
Скоріш, поки що, нереалізований гештальт - зникнення москалії з усіх мап.
Відповісти
московия потроху приручає силовиків, а потім буде керувати ними на підсвідомому для них рівні
Відповісти
Боже діло -добре діло! Помагай, Вам, Боже ! В храмі поганого не навчать.
Відповісти
Останні новини
На Волині заклали першу цеглину «міліцейського» храму. ФОТО
12 серпень, 2013, 08:26