Як підбирають окуляри для людей, які погано бачать

Як підбирають окуляри для людей, які погано бачать
Якщо ви усвідомили, що вам необхідна допомога із зором, для початку потрібно відвідати місцевого окуліста. Окуліст — це лікар, який спеціалізується на очах, особливо при захворюваннях, травмах і системній структурі очей, включаючи силу або слабкість вашого зору.

Вони роблять тест на зір для визначення наявності короткозорості, далекозорості та астигматизму та визначають, які потрібні окуляри.

• Якщо у вас короткозорість, ви будете бачити близько знаходяться об'єкти чітко і ясно, при цьому об'єкти розташовані далі — розмито.

• Якщо у вас далекозорість, навпаки все далеко розташовані об'єкти будуть видні чітко і ясно, а об'єкти, розташовані ближче, особливо текст і дрібний шрифт, будуть важко помітні.

• Люди з астигматизмом страждають від кривизни рогівки або кришталика, яка призводить до не чіткого зору незалежно від відстані.

Окуліст може зробити тестування зору і перевірити загальний стан здоров'я ваших очей для визначення можливих ознак хвороби та способів їх лікування. Якщо ваш окуліст порекомендує придбати окуляри для зору, то він обов'язково випише рецепт, за яким можна буде виготовити відповідні лінзи. Зазвичай окуліст може також допомогти з покупкою ідеальної пари окулярів для коригування вашого зору.

Вибір відповідних оправ


Почнемо з самого класичного стилю окуляр — безободкові оправи. Цей тип оправ підходить всім, але при цьому він не для всіх. Для того, щоб носити безободкові оправи, ви повинні бути досить впевнені в собі, саме тому деякі люди вважають за краще безпечні обідкові оправи для того, щоб збалансувати форму свого обличчя або підкреслити колір очей або волосся. Якщо ви розглядаєте саме безободкові оправи, вам необхідно переконатися, що розмір лінз доповнює структуру вашого обличчя. Простіше кажучи, при виборі стилю оправи ви повинні вибирати таку форму або структуру, яка є абсолютною протилежністю вашого обличчя.

Вибір на користь круглих оправ при квадратному або більш незграбній особі допоможе не підкреслити, а навпаки врівноважити ваші природні кути, точно також як і люди з круглим обличчям більше виграють від більш кутовий форми оправ. Безобідкові окуляри дуже легко вибрати, тому що єдине про що вам потрібно турбуватися — це тип лінз і розмір.

Якщо ви не зацікавлені в безобідкових оправах, тобто тисячі інших стилів, форм і кольорів, які ви можете вибрати із запропонованих колекцій від безумовних майстрів дизайну.

Для тих, у кого ширша форма лиця, наприклад, класична форма у вигляді серця (тип лиця, який ширше на рівні скул і вже на рівні підборіддя), краще зробити вибір на користь більш прямокутних оправ. Якщо ви шукаєте жіночі окуляри, то не варто вибирати мужні та кутові стилі (якщо, звичайно, це не те, що ви шукаєте, тому що в цьому випадку даний стиль — це те, що ідеально підійде для вашої природної форми).

Якщо вам подобається зовнішній вигляд класичного стилю окулярів авіаторів, то вам пощастило, тому що вони підходять практично всім. Форма лиця, якій вони підходять найкраще — квадратна, яка у свою чергу ідеально поєднується з круглими оправами, що додають класичний стиль Джона Леннона. Однак якщо круглі окуляри вас не цікавлять, класична форма авіатор — ідеальна знахідка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.