VIP-вагон на станції «Луцьк» був, ‒ залізниця

VIP-вагон на станції «Луцьк» був, ‒ залізниця
У Львівській залізниці підтвердили, що 4 серпня у Луцьку чіпляли вагон до потяга «Ковель ‒ Київ».

Південно-Західна залізниця заявляє, що голова Верховної Ради України Володимир Рибак не користувався VIP-вагоном, ‒ пишуть Коментарі.

Про це йдеться в листі заступника начальника Південно-Західної залізниці Івана Антонюка на адресу прес-служби апарату парламенту.

«У період з 03.08.2013 по 07.08.2013 року залізницею були здійснені перевезення вагоном-салоном за маршрутом Київ ‒ Одеса 03.08.2013, Одеса ‒ Луцьк 03.08.2013, Луцьк ‒ Київ 04.08.2013, Київ ‒ Одеса 05.08.2013 з прибуттям до Києва 07.08.2013. Перевезення голови Верховної Ради України у зазначений період не здійснювалося», ‒ йдеться у листі ПЗЗ.

«Коментарі» також зверталися до керівництва Південно-Західної залізниці щодо VIP-вагону, причепленого до складу «Ковель ‒ Київ», проте відповіді досі не отримали.

У той же час на аналогічний інформаційний запит відреагували в керівництві Львівської залізниці. Там підтвердили, що 4 серпня (а не 5-го, як повідомляє прес-служба Верховної Ради) на станції «Луцьк» до складу поїзда №98/97 був дійсно причеплений «орендований вагон-салон ВЧ-1 Південно-Західної залізниці». На жаль, про інші обставини події ‒ зокрема, про відключення освітлення і подачі автотранспорту VIP-пасажира безпосередньо на перон ‒ у Львівській залізниці не повідомили.

Як повідомляється на сайті «Укрзалізниці», з початку 2013 року, вагони-салони замовлялися для поїздок вже більше 40 разів. Вартість такої поїздки залежить від пори року, дня тижня, пробігу в обидві сторони. Орендувати VIP-вагон можна, подавши заявку за 5 днів до передбачуваної поїздки.

Вартість послуг включає в себе користування самим вагоном і оплату 11 СВ-місць вагона згідно з Правилами перевезень. Орієнтовна вартість вагону-салону на один рейс в один бік за маршрутом Київ ‒ Харків становить 17,1 тис. грн., Сполученням Київ ‒ Львів ‒ 18 тис. грн., Київ ‒Одеса ‒ 19,6 тис. грн., Київ ‒ Москва ‒ 39,9 тис. грн.

Нагадаємо, кореспондент «Коментарів» став свідком того, як до поїзда «Ковель ‒ Київ» на станції Луцьк причепили додатковий вагон без будь-яких розпізнавальних знаків.

У прес-службі Верховної Ради заперечили те, що вагоном користувався спікер Володимир Рибак.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
VIP-вагон на станції «Луцьк» був, ‒ залізниця
12 серпень, 2013, 18:46