У селі на Волині гучна музика заважає людям спати. ДОКУМЕНТ

У селі на Волині гучна музика заважає людям спати. ДОКУМЕНТ
Мешканці села Раків Ліс Камінь-Каширського району скаржаться на місцевий бар, через який не можуть нормально спати.

"У селі Раків-Ліс є заклад "Вечірній Київ". Досить непоганий заклад. Під одним дахом там розташовані магазин, кафе та приміщення для проведення різних свят (таких як дні народження, весілля, тощо)", - йдеться в листі, який вони надіслали Вістям Каменя.

"Але є одне але, коли проводяться свята (дні народження, весілля, тощо), то до пізна грає гучна музика. Люди неодноразово скаржилися власнику закладу та сільському голові Володимиру Ніщику. Наймали юриста, щоб поміг залагодити ситуацію. Однак ніхто не реагує на скарги", - продовжують люди.

"Ми, жителі села Раків-Ліс, які мешкають поряд з "Вечірнім Києвом", просимо допомогти з вирішенням цього питання. У багатьох сусідів є малі діти, які від такого галасу прокидаються. Ті, хто за день тяжко напрацюється, не можуть і вночі відпочити. Оскільки ні суд, ні міліція, ні інші посадовці не хочуть мати справу з власником", - стверджують жителі села.

На такі заяви земляків голова сільради висловлює здивування. Мовляв, чого вони не звертаються до влади.

"Тим більше, що заходи щодо цього закладу сільською радою вживалися. Так, після одного з досить гучних весільних феєрверків, нами було направлено офіційний припис адміністрації "Вечірнього Києва" з вимогою не влаштовувати іллюмінацій та не порушувати громадського спокою після десятої години вечора. Тобто часовим обмеженням, яке передбачене законом.

І, наскільки мені відомо, цей припис не порушується. Після 22:00 феєрверків на урочистих подіях не влаштовують", - каже посадовець.



"Окрім того, рішенням сільської ради № 73 затверджено правила дотримування тиші в громадських місцях і не допускати рівень шуму вищий, аніж встановлено санітарними нормами. З даними правилами ознайомлені дільничний інспектор, адміністрації і власники усіх закладів на території сільської ради в тому числі і "Вечірній Київ". Контроль за виконанням і дотриманням їх покладено на мене", - додав він.



Окрім того, Ніщик висловив думку, що після зустрічі з скаржниками вдасться знайти вирішення проблеми.

До порозуміння раківчан закликає директор "Вечірнього Києва".

"Коли власник "Вечірнього Києва" розпочав будівництво, він сподівався, що цей заклад буде і окрасою села і створить нові робочі місця і стане потрібним для Раків Ліса. Так воно, на мою думку, і є. Що можна сказати. Дійсно, раніше до нас зверталися сусіди, особливо після феєрверків. Був відповідний припис сільської ради. На сьогодні ми ставимо умову клієнтам, які хочуть відзначати в нас урочистості - феєрверк тільки до десятої вечора. За цим слідкується. І, до речі, порушень в цьому плані немає. Щодо музики... Розумієте, це ж весілля. Гості і молоді хочуть забави. Однак ми просимо музик стишувати гучність після 22:00. Ясно, що вони не можуть зробити це в повній мірі. Якщо вже настільки проблема - то сусідам варто було б підійти до нас, поспілкуватися, разом би шукали якогось виходу із становища", - каже вона.

На запитання журналістів щодо можливого взаємовигідного і для мешканців і для закладу врегулювання проблеми директор відповідає ствердно.

"Я вважаю, що найближчим часом це вирішиться. Сьогодні обмірковується варіант будівництва на території комплексу танцювального майданчика, оснащеного екранізуючими, поглинаючими звук стінами", - повідомила жінка.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Коли власник "Вечірнього Києва" розпочав будівництво, він сподівався, що цей заклад буде і окрасою села і створить нові робочі місця

Ото насмішив чудак, в зубожілій Україні піднімається культ потребляцтва, люди прогулюють, пробухують останні гроші, навіть і позичені. А такі "бізнесмени" будуть завжди раді гостям. А ростуть такі "Вечірні Києві", як результат відмитих грошиків.
Ще барів, гадючників, диско-клубів, давайте, давайте, їх ж так не вистачає
Відповісти
Баригі думають що правлять світом...
Відповісти
Немае в цьому нічо поганого. Якби тим сусідам була можливість побудувата такиий заклад, вони б не думали про те , що будуть комусь заважати. Нехай мовчать і насолоджуються нічною музикою :)
Відповісти
тобі потрібно пару таких ночей поспати, я б побачила що ти потім говорила б
Відповісти
Останні новини
У селі на Волині гучна музика заважає людям спати. ДОКУМЕНТ
13 серпень, 2013, 08:17