Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю

Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю
Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю від 00:00 26 травня.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Українським авіакомпаніям та літакам забороняють виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі. Держприкордонслужба також отримала доручення припинити оформлення пасажирів, які прямують з Білорусі або до Білорусі у митних пунктах аеропортів.

Глава Кабміну під час позачергового засідання 25 травня доручив Мінінфраструктури, Державіаслужбі та ДП "Украерорух" вжити для цього усі необхідні заходи.

"Ситуація з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Рішення нашого Уряду спрямоване на забезпечення безпеки польотів і пасажирів", - наголосив глава Кабміну. 

Нагадаємо, літак рейсом Афіни-Вільнюс майже залишив повітряний простір Білорусі, але раптом розвернувся і замість Вільнюса полетів до Мінська. З'ясувалося, що на борту був Роман Протасевич – білоруський опозиційний журналіст, колишній головред телеграм-каналу NEXTA. Пів року тому в країні його оголосили у міжнародний розшук, бо звинувачують в екстремізмі та тероризмі.

Напередодні, 24 травня, у Брюсселі закликали авіакомпанії не літати до Білорусі, а також пообіцяли додаткові економічні санкції проти режиму Лукашенка через затримання Протасевича. Рішення ЄС схвально оцінили і в Сполучених Штатах. Американський президент Джо Байден дав наказ своїй адміністрації також розробити механізм притягнення причетних до відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А це надходження до бюджетів аеропортів від авіакомпаній, що прилітають! Пересралися з усіма, а ЄС не допомагає... Так лише Україна може :(
Відповісти
Всё самое "необходимое" делаем для нашего народа, велкам все "удобства"
Відповісти
Ідіотизм керує африканськими країнами
Відповісти
А також припинити,сухопутне сполучення.Ні в якому разі не купляти нафтопродукти. Самі приповзуть на колінах. Якщо і це не допоможе,обьявити війну,провести, в недалеких білорусів майдан,та вигнати бацьку до Януковича.Слава Україні. Так ми переможемо.
Відповісти