Як у Луцьку вчать журналістиці. ФОТО

Як у Луцьку вчать журналістиці. ФОТО
У Луцьку триває школа журналістики «The journalism workshop», учасників якої вчать працювати в різних видах засобів масової інформації.

Її спільно з СГО «Молодіжна платформа» організував коворкінг-центр «Репортер».

Ці дні «школярі» опановували вміння писати для інтернет-видань, збирати інформацію для радіо, обирати теми та працювати з блогами. Також їм розповіли, як правильно проводити журналістські розслідування.

Окрім того, учасників навчали прав та обов’язків, які повинен знати та дотримуватися журналіст.

Лекторами школи були професійні журналісти різних сфер – від газет до інтернет-видань. Серед них Ніна Долінчук, Олександр Пирожик, Михайло Кузьмич, Оксана Коваленко, Вікторія Жуковська, Анастасія Передрій, Мирослав Ватащук, Юрій Ричук, Максим Нікітін, Юрій Горбач і Мая Голуб, а також Галина Баран.

Попереду ще 3 дні школи, під час яких слухачі повинні попрацювати над власними журналістськими проектами. Зокрема молоді люди набиратимуться досвіду, створюючи модель власної газети, журналу, блогу чи інтернет-видання.

Презентувати навчальні проекти учасники школи будуть 15-го серпня.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повеселили, преподавательский состав...)))))))
Відповісти
Ого, Міша Кузьмич навчав... А ЧОГО ВІН НАВЧАВ??????? Він що, щось уміє???? Три слова за хвилину в прямому ефірі - тормозняк повний.... Мішу Гарщаля ще запросили би... Теж журналюга ще той. А хто такі Ніна Долінчук, Оксана Коваленко, Максим Нікітін, Юрій Горбач і Мая Голуб? ДЕ ВОНИ ПРАЙЮЮТЬ і СКІЛЬКИ ЧАСУ??????????????????????
Відповісти
Пирожик-журналіст. Не смішіть людей!!!
Відповісти
Я і сам не проти повчитись у відомих журналістів.
Відповісти
за лекторів не скажу нічого, а ось слухачки сподобались;)
Відповісти
максим нікітін - журналіст? настя передрій сама вчора закінчила вуз...да...вчителі супер-класні...я не проти них, але в таку школу треба запрошувати журналістів з іменами!
Відповісти
Шановна лучанко, якщо маєте наглість писати хто і який учитель, то майте і сміливість організувати свою школу. А тоді запрошуйте тих, кого бажаєте та з іменами!!!!!
Відповісти
лектори були ті які мали бути. котрі можуть безкоштовно виступити, які не пожалкували свого часу, які працюють в даній сфері, або як більшість там присутніх були ще вчора студентами. Велика дяка вам у вклад розвитку молодих людей та громадського простору. Організатори мудрі люди і точно не будуть зважати на коментарі невдах.
Відповісти
літом хтось ще щось робить. пам'ятник вам треба рукотворний)
Відповісти
Я мама слухачки цієї школи,Танічки Бокотюк, хочу подякувати організаторів цього заходу, за гарне його проведення,за ту дружню, не вимушену атмосферу яка там панує.Моїй донечці дуже подобається, вона відпочиває і разом з тим вивчає тонкощі журналістики.А те що Михайло Кузьмич і Настя Передрій мало відомі, в них ще все попереду,вони молоді і перспективні.А такі заходи треба проводити, тоді меньше буде прблем з молоддю.Дякую ВАМ за те, що ви робите!!!! Ірина Бокотюк
Відповісти
А хто з "професійних журналістів"-вчителів має освіту журналіста?
Відповісти
Да і хто взагалі з них зареєстрований, як підприємець? Той самий Нікітін зі своїм інтернет-магазином Кухарт. Щось дуже сумніваюсь.
Відповісти