На каналізацію у проблемному районі Луцька треба 50 мільйонів гривень

На каналізацію у проблемному районі Луцька треба 50 мільйонів гривень
У Луцьку обіцяють взятися за вирішення проблеми підтоплення у Малоомелянівському масиві.

Про це йшлося 13 серпня під час оперативної наради у Луцькій міськраді.

Як розповів луцький мер Микола Романюк, людям вже давно обіцяли допомогти, але поки нічого не зроблено.

«Є домовленість із Борисом Клімчуком (голова Волинської облдержадміністрації, – ред.). Ми виготовляємо проект каналізаційної мережі, а він буде сприяти із виділенням коштів із державного бюджету», – зазначив міський голова

Як відомо, Малоомельянівський масив розміщений на болотистій місцевості. За словами Романюка, коли люди зводили будинки, їх ніхто не попередив, що не варто будувати підвали чи льохи. Нині ж більшість будинків постійно підтоплює.

На сесії міськради, каже мер, планують прийняти рішення про виділення з міського бюджету 200 тисяч гривень на розроблення документа. Крім того, з коштами на реалізацію проекту пообіцяв допомогти губернатор Волині Борис Клімчук.

Загалом, зауважив Микола Романюк, проведення каналізації та усіх необхідних робіт у Малоомеляніському масиві потребує близько 50 мільйонів гривень.

Окрім того, під час наради луцький мер повідомив, що уже розпочалися роботи з укріплення схилів річки Стир на вулиці Героїв УПА. За його словами, кошти надійшли, тож будівельники розпочали роботу.

ДИВИТИСЯ, ЯК ВЗИМКУ ЗАТОПЛЮЄ МАЛООМЕЛЯНІВСЬКИЙ МАСИВ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У вас що не новина - то "обіцяв", "пообіцяв", "отримають", "буде виділено", "буде розглядатися"... Про конкретні дії, виконання обіцяного чи про здійснене фінансування, будівництво тощо пишіть, а не про те, що хтось щось пообіцяв.
Відповісти