Вчені розповіли, скільки триває «післякоронавірусний» імунітет

Вчені розповіли, скільки триває «післякоронавірусний» імунітет
Імунітет, здобутий після перенесення Covid-19, може тривати майже протягом року. Такого висновку дійшли науковці, які проаналізували дані 15 тисячі пацієнтів з північного регіону Італії.

Повторне зараження зазвичай відбувалося через значний час після першого перенесення хвороби. Про це йдеться в дослідженні, яке опублікували в журналі Jama Internal Medicine, передає Medical Xpress, - пише Главком.

Вчені дослідили, як часто люди, які перехворіли на Covid-19, повторно інфікувалися коронавірусом. Повторне зараження визначалося як виникнення нового захворювання принаймні через 90 днів після повного зникнення першої інфекції.

З 15 тисяч пацієнтів у майже 13 тисяч через 90 днів був негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус і лише у 1579 людей знову підтвердили Covid-19.

Згідно з дослідженням, протягом року лише 3,9% людей, які ніколи не хворіли на Covid-19, заразилися коронавірусом. І тільки 5 людей (0,31%) з тих, хто вже хворів раніше, повторно заразилися коронавірусом. При цьому четверо з цих людей працювали в лікарнях або відвідували їх, що збільшило ризик зараження.

Дослідники зазначили, що повторне зараження зазвичай відбувалося після значного часу після першого перенесення хвороби. В середньому між випадками проходило 230 днів.

«Природний імунітет до коронавірусу, ймовірно, забезпечує захист протягом як мінімум року, що аналогічно захисту вакцин, про який повідомляли в недавніх дослідженнях», – заявили дослідники.

Водночас науковці рекомендують не відмовлятися від вакцинації, навіть після перенесення Covid-19, оскільки досі не зрозуміло, як природний імунітет захищає від нових штамів коронавірусу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вчені розповіли, скільки триває «післякоронавірусний» імунітет
01 червень, 2021, 03:18