“Червоний привид”: які новинки подивитись про війну - військові фільми 2021 року

“Червоний привид”: які новинки подивитись про війну - військові фільми 2021 року
На відміну від важкого в усіх сенсах 20-го року, прийдешній 2021 рік потішив шанувальників історичних та військових фільмів цілою низкою новинок, що вже вийшли у прокаті, або будуть випущені найближчим часом. Ви зможете подивитись захоплюючі моменти, які відбувалися під час війни.

Розпочався рік прем'єрою фільму “Зоя”, що відразу викликала неоднозначні відгуки критиків і глядачів. Перше кохання, дівочі мрії, надії на світле майбутнє — все це радянська дівчина Зоя втрачає восени страшного 41-го, з початком Другої Світової Війни. Ідучи добровольцем в диверсійну групу, Зоя передчуває, що майбутнє її — героїчне та страшне водночас, залишиться в пам'яті нащадків. Попри зауваження збоку критиків у “провисанні” сюжету і деяку шаблонність, подивитися стрічку варто як мінімум тому, що в основу сценарію покладена реальна історія життя Зої Космодем'янської.

Ще один фільм про реальну особистість — “Калашников” — вподобають не тільки шанувальники воєнно-патріотичної тематики, а й ті, хто цікавиться історією зброї. В основу сценарію покладено мемуари самого конструктора та спогади його близьких. Але попри історичну базу, все ж таки жанр — художня стрічка, і події, що розвиваються під час фронтової служби Калашникова, мають багато мистецьких допущень. Особлива увага приділена темі розробці легендарної в майбутньому зброї. Спеціально для фільму, базуючись на реальних кресленнях Калашникова, були виготовлені ексклюзивні кулемети, пістолети та інша вогнепальна зброя.

Повна протилежність “Зої” і “Калашнікову” — стрічка (“Красный призрак” - рос.). Фільм-фантазія на тему народного героя, такого собі Робін Гуда з прізвиськом “Червоний привид”, розвивається під час Другої Світової наприкінці 41-го року.

Вказаний історичний період обраний виключно як фон, і головна увага глядачів спрямована на екшн-сцени, а не історичні події. Таємничий народний месник зухвало розправляється з іноземними загарбниками поблизу населеного пункту Вязьма, залишаючи по собі море крові та трупів. Для того, щоб ліквідувати невловимого привида-воїна, до селища відправлений німецький офіцер Кляйн, відомий своєю жорстокістю. На глядачів чекає одвічна тема боротьби добра і зла, прикрашена гумором, великою кількістю кривавих сцен та нестандартних історичних припущень.

Прем'єра відбудеться 10 червня і, судячи з трейлера, стрічка обіцяє стати одним з найпопулярніших фільмів про війну цього року. Повністю вигаданий фільм за динамікою та сюжетом нагадує стиль Квентіна Тарантіно: іронічний, доволі жорстокий і наповнений чорним гумором.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
“Червоний привид”: які новинки подивитись про війну - військові фільми 2021 року
31 травень, 2021, 22:01
На Волині втопилася дитина
31 травень, 2021, 21:04