Затурцівська сільська рада хоче приєднатися до Луцького району

Затурцівська сільська рада хоче приєднатися до Луцького району
Затурцівська сільська рада звернулася до Верховної Ради із проханням приєднати її до Луцького району. Наразі вона є частиною Володимир-Волинського району. Таке рішення прийняли на сесії сільради 9 квітня 2021 року.

Про це йдеться на сайті Луцької райради.

Колективний депутатський запит підтримали 16 депутатів із 21.

«Сільський голова та депутати неодноразово зверталися з клопотанням до народних депутатів з проханням при розгляді питань про утворення та ліквідацію районів врахувати побажання жителів громади та включити Затурцівську сільську раду до Луцького району Волинської області. Підставою для цього є близьке територіальне розміщення населених пунктів та сполучення з містом Луцьк», - йдеться у зверненні.

Голова Затурцівської територіальної громади Юрій Ковальчук підтримує депутатську ініціативу та каже, що Затурці завжди тягнулися до Луцька.

«Ділові, економічні, бізнесові справи пов’язані з Луцьком. Ми ментально та історично дивимось у сторону обласного центру, тому вважаю, що до думки наших мешканців треба дослухатися», - сказав Юрій Ковальчук.

До речі, із Затурців до Луцька близько 30 кілометрів, до Володимира-Волинського – орієнтовно 40.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже правильна пропозиція. Підтримую. Затурці - це центр освіти і культури. Музеї (музей-садиба Липинського), визначні місця. Щоправда, немає оперного театру. Навіть Торчин - це приміська циганська зона Затурців. У далекі віднині часи (60-ті роки минулого століття), Затурці вже мали мали пряме автобусне сполучення з Луцьком.
Відповісти
У процесі реформи місцевого самоуправління наломали чимало дров. Основні причини - непродуманість, поспішність і некомпетентність людей, які це робили.Затурці - це лише один кричущий приклад.
Відповісти
Зважаючи на географічну віддаленість, Затурці ніколи не мали нічого спільного з Володимиром-Волинським. Після війни село саме було райцентром. Якщо не помиляюсь, до 1955 року. Після другого укрупнення районів Микитою Хрущовим Затурці були віднесені до Торчинського району. Після третього укрупнення - аж до Рожище, але ненадовго (комусь здорово сеча в голову їбанула). А найдовше село належало до Локачинського району - понад 50 років. І тут - таке нове "географічне відкриття" - до Володимира. Чи не великий реХворматор Малиновський запропонував такі зміни? Чи не йому зашкодила ця сеча? Затурчани, боріться і поборете. Так сказав наш геніальний Тарас Шевченко. А луцька громада чекає вас в свої гарячі обійми.
Відповісти