У Польщі ліквідують памʼятник УПА

У Польщі ліквідують памʼятник УПА
Депутат партії Право і справедливість поінформував про позитивну відповідь Ради охорони памʼяті боротьби і мучеництва на його інтерпеляцію у справі ліквідації пам’ятника УПА в Грушовицях.

Пам’ятник членам УПА у Грушовицях (Hruszowice) Перемиського повіту буде ліквідовано – заявляє євродепутат з партії Право і справедливість Томаш Поремба, ‒ пише Польське радіо для закордону.

Депутат звернувся до Ради охорони памʼяті боротьби і мучеництва (Radа Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa) з інтерпеляцією, в якій повідомив про нелегальний обеліск і вимагав його ліквідації. Сьогодні Поремба отримав офіційну відповідь, що ця справа буде вирішена.

«Я отримав від пана міністра Кунерта, голови Ради охорони памʼяті боротьби і мучеництва, чітку і однозначну відповідь. Голова підтримує мої застереження щодо цього пам’ятника і дуже чітко обіцяє рішучі дії щодо усунення, ліквідації цієї будівлі. Цей пам’ятник поставлено кільканадцять років тому без будь-якої згоди з боку польської адміністрації, з боку польської влади, він не освячує місця спочинку, це пам’ятник символічний», – каже Томаш Поремба.

Євродепутат планує передати листа Ради перемиській владі. Тепер, як каже, рух у справі ліквідації пам’ятника повинні виконати органи місцевої влади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
И это радует.
Відповісти
У нас більшість пам"ятників , які збудовані в період зрілого соціалізму нашим"вождям" без документів і з часом будуть узаконювати або зносити.
Відповісти
Ибо нех.
Відповісти
Початок кіньця(?)
За пару-трійку років Укр опинеться в політ ізоляції.
Відповісти
Поремба. Там його демократично, по європейськи, в дупу засунуть. І плЯкалІ грошикІ мА-Асковскіє.
Відповісти
от вам і любі друзі пшеки є пшеки...
Відповісти