Старовинні банкноти: цінність і характеристики*

Старовинні банкноти: цінність і характеристики*
В якості предметів колекціонування використовуються марки, нагороди, гральні карти, порцелянові статуетки та ін. Тому не дивно, що зустрічаються люди, які готові платити величезні гроші за банкноти, випущені в СРСР. Як показує практика, будь-яка річ, що має свою історію, рано чи пізно викликає інтерес у колекціонерів.

Які засоби платежу відносяться до бонів


Паперові гроші держав, що вийшли з ужитку, в тому числі і тих, які не існують на сьогоднішній момент, цінуються високо. Їх називають бонами. До них належать не тільки грошові знаки. До цієї категорії також входять:

• заставні (особливо ті, які випущені в дореволюційний період);
• браковані банкноти. Наприклад, були допущені помилки при друку, зображенні окремих елементів, використані не ті фарби через відсутність певного складу і т.д.;
• лотерейні квитки часів СРСР;
• чеки радянського Зовнішпосилторгу. Пред'являючи такий папір, людина могла отримати промтовари на певну суму;
• облігації та сертифікати державного або військового позики.

Цікаво! У категорію бонів з високою цінністю відносять банкноти певних серій, що мають ходіння в грошовому обороті України і Російської Федерації, якщо вони відрізняються унікальними, рідкісними або йдуть підряд номерами.

Важливий критерій класифікації - час випуску засобу платежу. Залежно від цієї характеристики розрізняють грошові знаки царської Росії (1769-1917 рр.), Тимчасового уряду (1917-1919 рр.), Періоду громадянської війни (1917-1923 рр.) і СРСР (1923-1991 рр.).

Якщо людина не захоплюється колекціонуванням грошей, йому краще продати банкноти за посиланням. Для поціновувачів старовини бони - це не просто грошові знаки. Вони представляють для колекціонерів історичний документ, за яким можна судити про розвиток економіки і політичної ситуації в державі.

Як вигідно продати старовинні банкноти



Спочатку необхідно встановити їх попередню вартість. Ціна старих купюр розраховується в індивідуальному порядку. Вона залежить від декількох факторів, серед яких:

• рік випуску;
• стан купюри;
• місце і метод виготовлення;
• наявність особливостей, присутніх в певних партіях.

Звернення до фахівця - запорука точної оцінки вартості старовинної банкноти. Сьогодні не потрібно для цього відвідувати офіс компанії, що знаходиться в іншому місті. Сучасні технології дозволяють оцінити вартість старовинної банкноти через інтернет, використовуючи фото і відеозв'язок. Сумлінні компанії надають цю послугу на безоплатній основі. Тому власник старовинних банкнот не втрачає ні час, ні гроші.

Увага! Здавати грошові знаки на руки не варто. Це ризиковано. Легко нарватися на шахраїв, які залишать клієнта і без бон, і без грошей. Раціональний вибір - співпраця з компанією, яка займається скупкою купюр вже не перший рік, і можна судити про її репутації, виходячи з відгуків.

Як замовити оцінку старовинних банкнот


Для цього варто відвідати сайт спеціалізованої компанії і створити заявку. Для безкоштовної оцінки предмета по фото необхідно:

• вказати своє ім'я;
• вписати у відповідне поле контактні дані (номер телефону, електронна адреса);
• завантажити зображення. Від їх якості залежать швидкість і точність оцінки старовинної банкноти.

Представники компанії зв'язуються з клієнтом для уточнення певних моментів протягом дня. Експерти детально аналізують отримані фото і формують вартість банкноти з урахуванням її історичної, культурної чи колекційної цінності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.