Народний депутат проводить відпустку у виборчому окрузі на Волині. ФОТО*

Народний депутат проводить відпустку у виборчому окрузі на Волині. ФОТО*
Народний депутат України Сергій Мартиняк під час відпустки працює в окрузі. Каже, відпочивати ніколи, бо є безліч справ, що не можуть чекати.

Минулого тижня Сергій Мартиняк зустрівся із жителями села Підбереззя Горохівського району, сіл Крать і Овлочин Турійського району та провів особисті прийоми громадян.
Народний депутат розповів селянам про півроку парламентської діяльності, зокрема про розроблені ним законопроекти, підтримані рішення, та поділився найближчими планами роботи в окрузі.

«Детальний звіт про парламентську діяльність за період 1-2 сесії Верховної Ради України та роботу у Горохівському виборчому окрузі №20 найближчим часом ми передамо у кожну міську і сільську ради, також звіт опублікований на сайті народного депутата та районних газетах», - повідомив Сергій Мартиняк.

Мешканці села Підбереззя найбільше переймалися проблемою безробіття, бо часто змушені їхати на заробітки у Москву чи Іспанію, а хочуть працювати на своїй землі.

Народний депутат поділився своїми напрацюваннями в напрямку подолання сільського безробіття. В планах народного обранця - розробка закону, який би зобов'язав агрофірми, що експлуатують землі, створювати виробничі комплекси та робочі місця для селян. А ще Сергій Мартиняк ініціює створення переробними підприємствами різноманітних програм, спрямованих на самозайнятість сільського населення.

Не менш турбують селян взаємовідносини з агропідприємствами, що орендують у них земельні паї. «Ми здали паї в оренду фірмі, яка замість зернових посіяла на них вербу, і зараз не платить нам коштів, мотивуючи тим, що земля не родить», - бідкаються селяни.

Сергій Мартиняк наголосив, що взаємини між орендарем і орендодавцем в Україні регулюються законодавством, тому обов’язково, здаючи паї в оренду, потрібно укладати та реєструвати договори.

«Згідно з Указом Президента України орендар повинен сплачувати орендну плату в розмірі 3% від нормативно-грошової вартості земельної ділянки. Власники паїв повинні знати вартість своїх земель і, відповідно, ціну, яку можна справити за оренду», - наголосив Сергій Мартиняк

«Не дозволяйте обманювати себе і не купуйтеся на солодкі обіцянки. Вибір за вами - чи на вашій землі порядкуватиме добросовісний господар, чи той, хто з року в рік відкуповуватиметься від вас кількома мішками абиякого зерна», додав нардеп.

У селі Крать Сергій Мартиняк розпочав зустріч із приємного подарунка – вручив сільській громаді 5 тисяч гривень на ремонт дороги. Мешканці подякували народному депутатові, який задовольнив їхнє прохання, адже розбиті дороги у селі – одна з найбільших проблем. Сергій Васильович пообіцяв жителям села Крать, що спільними зусиллями за п'ять років вони вирішать ще чимало проблем села.

«Щось ми плануємо профінансувати за рахунок державного та місцевого бюджетів, щось зробимо власними силами. У Турійській районній лікарні ми відремонтували приймальне відділення, невдовзі закінчимо ремонт хірургічного. Також плануємо придбати для лікарні сучасний реанімобіль для надання екстреної медичної допомоги», - розповів народний депутат.

Він додав: «Попереду у нас чимало роботи, але для мене головне - підтримка людей. Адже у Верховну Раду я прийшов вирішувати не особисті питання, а реальні проблеми людей».

Ще один клопіт мешканців села Крать – відсутність шкільного автобуса. Дістатися до школи дітям проблемно. Щоб встигнути на рейсовий автобус школярам доводиться вставати о п’ятій ранку. Старий автобус, якому більше 30 років, непридатний для експлуатації. Батьки скаржаться, що у дощ діти їдуть в автобусі під парасолями.

Народний депутат розповів, що в рамках державної програми «Шкільний автобус», Волинь нещодавно отримала автобуси. На жаль, їх недостатньо, адже проблема довезення дітей актуальна для багатьох сіл. Сергій Мартиняк обіцяв поклопотатися перед Міністерством, щоб для області виділили ще декілька автобусів.



Хлібом і сіллю зустріли народного депутата України Сергія Мартиняка у селі Овлочин Турійського району. А також підготували міні-концерт. Сергій Васильович був приємно вражений такою зустріччю і пообіцяв юним артистам, що подарує для будинку культури музичну апаратуру, аби творчість на селі і надалі розвивалася.

Жителі Овлочина переймаються відсутністю у місцевій амбулаторії автомобіля. Бо лікар або ходить пішки, або ж селяни підвозять його власними авто. Сергій Мартиняк сказав, що вирішить цю проблему за власний кошт - подарує для місцевої амбулаторії автомобіль «Нива», щоб мешканці оперативно отримували необхідну медичну допомогу. Сергій Васильович пообіцяв вручити подарунок громаді до дня села, 29 вересня.

Після зустрічей народний депутат України провів прийоми

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Мартиняк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зазвичай цього нардепа можна побачити на мальовничих берегах Іспанії, певно цього року відпустка буде після зустрічі з селянами...........
Відповісти
Останні новини
Народний депутат проводить відпустку у виборчому окрузі на Волині. ФОТО*
14 серпень, 2013, 14:10
У Луцьку демонтують гаражі
14 серпень, 2013, 13:58