У Луцьк під судову заборону потрапили ринок «Пасаж», ТЦ «Караван» і «Гостинець»

У Луцьк під судову заборону потрапили ринок «Пасаж», ТЦ «Караван» і «Гостинець»
На майно луцької виробничо-комерційної фірми «Домінанта», яка належала бізнесмену Леонідові Джулінському, суд наклав заборони.

Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду Волинської області від 19 травня 2021 року, - пише 12 канал.

Довідка: Виробничо-комерційна фірма «Домінанта» – компанія, заснована Леонідом Джулінським. До активів компанії належать, зокрема, приміщення луцьких ТЦ «Караван», «Гостинець», інфраструктура ринку «Пасаж» тощо.

В ухвалі суду, зокрема, йдеться: «Заборонити приватному підприємству «Виробничо-комерційна фірма «Домінанта» в особі його уповноважених представників відчужувати у будь-який спосіб належне підприємству нерухоме майно».

Причиною накладення судової заборони став позов Олександра Джулінського – одного з синів знаного луцького мецената та бізнесмена Леоніда Джулінського, який пішов із життя 6 червня 2020 року і якому належала «Домінанта».

Адвокат Олександра Джулінського Юрій Мельник пояснив причину появи судової заборони. Він повідомив, що заповіту Джулінський-старший не залишив, а отже близькі родичі почали спадкувати статки бізнесмена за законом.

Юрій Мельник запевняє: «Домінанта» була відчужена за договором купівлі-продажу ще за життя Леоніда Джулінського наймолодшому сину – Леоніду.

На думку Юрія Мельника, договір купівлі-продажу фірми недійсний, тож підприємство має бути повернене у спадкове майно і поділене відповідно до закону. Саме це, мовляв, і стало причиною позову.

«Договір укладений у той період, коли Джулінський-старший проходив інтенсивне лікування від онкохвороби. Опитування близьких до бізнесмена людей не виявило жодного підтвердження про намір «переписати» фірму. За більше ніж пів року ( з моменту підписання договору до смерті) ніхто з опитаних родичів, окрім молодшого сина і дружини, не чув від Леоніда Володимировича, що він вже продав фірму. Навпаки, Джулінський вірив, що переможе хворобу і з усіх сил боровся за життя. Мову про заповіт він ніколи не піднімав, бо вірив, що буде жити. Крім того, договір купівлі-продажу підприємства мав би бути нотаріально посвідчений, однак, цього немає… Все це викликало підозру щодо незаконності правочину» – пояснив адвокат.

Адвокат роз’яснив, що судові заборони мають діяти, поки не завершиться розгляд у суді позовної заяви. Розгляд судової справи призначено на 23 червня 2021 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьк під судову заборону потрапили ринок «Пасаж», ТЦ «Караван» і «Гостинець»
11 червень, 2021, 11:42