Які ювелірні кулони модні у новому сезоні*

Які ювелірні кулони модні у новому сезоні*
Кулон - це ювелірна прикраса, яка носиться виключно на шиї. Кулони зазвичай одягають на ланцюжок або стрічки, інколи за бажанням використовують гарні нитки. Не слід плутати його з підвіскою, яку можна кріпити до сережок, браслетів, сумок, поясів, чи навіть до сонцезахисних окулярів.

У продажу представлений великий вибір різних ювелірних кулонів, які відрізняються між собою за матеріалом виготовлення, формою, призначенням і стилістичному оформленню. Ювелірний кулон може мати різну назву в залежності від особливостей.

Основні види ювелірних кулонів


На сьогодні особливою популярністю користуються такі види ювелірних кулонів на шию:
• Медальйон. Такі прикраси виконані у вигляді кулонів с кришкою, що відкривається як книжка і підходять для зберігання особистих предметів (найчастіше ця фотографія близької людини). В основному медальйони бувають круглої і овальної форми, виготовляються зі срібла, золота, бронзи і різних сплавів, кріпляться до ланцюжка.
• Аромакулони. Подібну ювелірну прикрасу найчастіше виготовляють у вигляді мініатюрної амфори з невеликою шийкою, в якій зберігається ефірна олія. Пахка рідина поступово випаровується, радуючи своїм чудовим ароматом.
• Релігійні прикраси. Такі види кулонів і підвісок виконуються з урахуванням певної релігійної культури (це може бути православний хрест, мініатюрна ікона, зірка Давида). Подібні прикраси також можуть бути створені з будь-якого матеріалу, найчастіше мають простий і лаконічний дизайн, але є і моделі з інкрустацією дорогоцінними каменями.
• Флешки-кулони. Це прикраси, які не тільки будуть носитися з задоволенням, але і приносити користь. Подібні кулони можуть бути виконані в абсолютно будь-якої необхідної формі, декоровані дорогоцінним або напівдорогоцінним камінням.
• Годинник-кулон. У 19 столітті такий варіант носіння годинника був найактуальнішим, і ця мода знову повернулася в наші дні. Мініатюрні годинники у вигляді маленьких медальйонів завжди виглядають стильно і стануть чудовою прикрасою до будь-якого образу.
• Ритуальні прикраси. Це можуть бути обереги, талісмани на яких розміщені всілякі містичні символи з певним значенням. Найчастіше подібні кулони виконуються в індивідуальному порядку і носяться під одягом.

Крім різноманітних жіночих моделей, існує широкий асортимент і прикрас для чоловіків, які найчастіше виглядають більш строго і лаконічно. Популярними варіантами ювелірних кулонів вважаються класичні (це суцільнометалеві моделі з простим дизайном) і релігійні чоловічі кулони.

Модні кулони в сезоні 2021


Найбільш популярними стилісти вважають наступні стилі ювелірних кулонів:
• Мінімалізм. Простота і лаконічність вже протягом багатьох років займає основну позицію в створенні прикрас. Тому акуратні кулони з чіткими вертикальними лініями, виконані із золота і срібла, допоможуть підкреслити природну красу жінки і завжди будуть виглядати трендово та елегантно.
• Природні мотиви. Багато ювелірів створюють модні колекції, де головну роль відіграють природне напівдорогоцінне каміння незвичайних форм, розмірів і кольорів. Звичайно ж, діаманти ніколи не втратять свою популярність, проте, золоті підвіски з бірюзою, опалом або нефритом також вельми популярні.
• Бохо. Вишукані прикраси у вигляді квітів, листя, певних предметів культури зберігають свою популярність вже на протязі декількох років.
• Кулони на довгих ланцюгах, які носяться поверх будь-якого светра, пончо або піджаку. Найчастіше це об'ємні ефектні прикраси, які використовуються на багатьох показах мод.
• Багатоярусність. Комбінація з різних по довжині і товщині, кількості прикрас для зони декольте — це must-have 2021 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.