Особливості стилю з декоративним дзеркалом*

Особливості стилю з декоративним дзеркалом*

Яке купити декоративне дзеркало


Дзеркало — невід'ємний атрибут побуту у будь-якій оселі. Наразі, щоб купили декоративне дзеркало, яке має не тільки функціональну місію, але й стане в пригоді, коли потрібно прикрасити приміщення, додати йому лоску та шику, не так вже й легко. Які саме дзеркала модні у декорі інтер'єрів в новому сезоні? Читайте найцікавіші ідеї для власної оселі у цій статті.

Старовинний ефект


Патинування або штучне зістарювання — один із трендів в декоративному оформленні дзеркал. За допомогою кислоти на дзеркалі витравлюють плями ретельно продуманих конфігурацій. Їх бурий і темно-сірий колір наводить на думку про те, що дзеркало — старовинне, і має свою цікаву історію. Слід зауважити, що справжні антикварні дзеркала не користуються особливою популярністю не тільки в зв'язку з високою вартістю, а й тому, що раніше їх виготовляли з використанням шкідливих свинцевих домішок.

Декоративні дзеркала з фацетом


Якщо на дзеркальному полотні краї зробили косими, тобто зняли фаску, то буде цілком доречним прикрасити їм інтер'єр, створений і в класичному, і в сучасному стилі. Це дзеркало має свою назву — дзеркало з фацетом. Такі дзеркала досить важкі, адже витончене заломлення світла можна отримати тільки при великій товщині скляного полотна.

Тоновані і кольорові декоративні дзеркала


Ще один різновид декоративних дзеркал — тоновані або кольорові. На них наносять шар спеціальної амальгами сірого, бронзового, синього, золотистого кольору. Будь-який інтер'єр значно виграє, якщо прикрасити його таким елементом декору.

Візерунки на декоративних дзеркалах


Трендом останніх кількох років вважаються дзеркала з візерунками, які отримують за допомогою матування або піскоструминної обробки. Таким чином, створюють чудові мережива, рослинні і геометричні малюнки на дзеркалі.

Підсвітка


Тренд у декорі дзеркал — підсвітка. Спочатку її використовували тільки для дзеркал у ванних кімнатах, але зараз набуває популярності підсвічування декоративних дзеркал. Люстерко одночасно може бути і світильником, і елементом декору.

Ще один тренд 2021 року — дзеркала з амбієнтним підсвічуванням. Це означає, що лампочки встановлені за задньою стінкою дзеркала, а промені розсіюються навколо нього. Додатковим декоративним елементом може бути свічник під справжню або електричну свічку.

Дзеркало-телевізор


Цікава ідея — вбудований телевізор. Коли девайс вимкнений - це звичайне дзеркало, одне натискання на пульт — і перед Вами широкоформатний ТВ. Використовуючи ексклюзивну декоративну рамку, таке чудо-теле-люстерко стане родзинкою будь-якого інтер'єру.

Дзеркало-конструктор


Дзеркала, що складаються з декількох частин, чудово підходять до будь-якого стилю інтер'єру. У винаході форм і конфігурацій таких моделей фантазія дизайнерів практично безмежна. Уваги заслуговують також люстерка-фігуру. Це можуть бути вироби у вигляді дерев, силуетів людей і тварин, різноманітних рослинних і геометричних композицій. Притягують погляд варіанти у вигляді ширм, стелажів, годинників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.