В автобусі «Неаполь – Луцьк» в Україну намагалися ввезти блок для майнингу криптовалюти

В автобусі «Неаполь – Луцьк» в Україну намагалися ввезти блок для майнингу криптовалюти
Пасажир рейсового автобуса, який повертався з Італії через українсько-угорський кордон, намагався незаконно завезти в Україну блок автоматичного оброблення інформації.

Про це повідомляє Закарпатська митниця.

Вартість товару – понад 300 тис грн, що значно перевищує дозволену митним законодавством суму – 500 євро і до 50 кг для ввезення товару на одну особу без декларування та сплати митних платежів.

З’ясували, що 41-річний житель міста Вінниця, повертаючись автобусом з країн ЄС, прихопив з собою товар іноземного виробництва, який підлягає обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Блок автоматичного оброблення інформації – ASIC-майнер торгівельної марки «Bitmain» моделі «Antminer Т19_84Т китайського виробництва знаходився у картонній коробці багажного відсіку автобуса серед інших речей. В інтернет-мережі ціна його понад 320 тис грн.

Незадекларований товар чоловік не визнав своєю власністю. Сказав, що перевозив на прохання незнайомця з Італії у місто Радомишль, що на Житомирщині.

Відтак, інспектори митного поста «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби задокументували порушення митних правил за статтею 472 МКУ. Наразі блок автоматичного оброблення інформації вилучили, а його остаточну вартість встановить спеціаліст-експерт.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В автобусі «Неаполь – Луцьк» в Україну намагалися ввезти блок для майнингу криптовалюти
16 червень, 2021, 11:48