У Луцьку ‒ сьома «Берегиня»

У Луцьку ‒ сьома «Берегиня»
У Луцьку всьоме відбудеться Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня».

Організатори запевняють, що цього року значно зросте географія його учасників, ‒ пише IA ZIK.

Організатори урізноманітнили тематику фестивалю, розширили географію учасників та посилили вимоги до професіоналізму, що зумовлює конкурсний відбір, власне, учасників у фінальній стадії фольклорного форуму. Однією з особливостей фестивалю є вивчення та обговорення вченими, фольклористами, етнологами, істориками, культурологами, філологами, філософами назрілих питань автентики Західного Полісся та Волині, яких об’єднує, наприклад, весільна обрядовість.

Охочих фахівців-фольклористів запрошують також до участі в стендовій науковій конференції та круглому столі, який буде працювати протягом усього фестивалю. Вестимуть обговорення провідні фахівці галузі.

Основною метою фестивалю, що пройде в Луцьку 27-29 вересня, є консолідація світового українства засобами збереження традицій народної культури.

«Фестиваль сприяє утвердженню українських народних традицій, відродженню та популяризації ягідних, купальських, обжинкових, весільних пісень та обрядів.

До першочергових завдань належить збереження носіїв фольклору, його автентичних зразків та надання їм творчого імпульсу для подальшого побутування в сценічних формах, підтримка українських фольклорних колективів за кордоном, теоретичне осмислення проблем побутування сучасного фольклору», – запевняють у Волинському обласному науково-методичному центрі культури.


Довідка


Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня» започатковано у Луцьку в червні 1991 року. Другий, третій, четвертий і п’ятий фестивалі фольклору відбулися відповідно в жовтні 993, червні 1998, вересні 2004, травні 2007, жовтні 2010 років.

У фестивалі братимуть участь солісти, вокальні фольклорні гурти, фольклорно-етнографічні ансамблі, народні музики та інструментальні ансамблі без обмеження засобів музикування (в тому числі і весільні музики), які мають у своєму репертуарі українські народні пісні будь-якого жанру і форми, що збереглися в побуті тієї місцевості, котру представляє колектив.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку ‒ сьома «Берегиня»
15 серпень, 2013, 15:38