На Волині буде платна дорога, скільки коштуватиме проїзд

На Волині буде платна дорога, скільки коштуватиме проїзд
Через Волинь пролягатиме одна із 6 українських доріг, які будуть платними.

77 гривень за 100 кілометрів – такою буде вартість користування платними дорогами в Україні. Інвесторам збираються передати одразу шість трас. Під них уже розробили спеціальні дорожні знаки і незабаром водії побачать їх на шляхах. Чи не завелика ціна для українського водія і чому взагалі за проїзд на власному авто потрібно платити, – повідомляє Главком.

Водій автобуса Юрій за кермом 22 роки і об’їздив майже всю Європу. Дороги обирає платні, бо це, виявляється, економніше.

«Ми не стоїмо в корках, ми не проїжджаємо міськими вулицями. По-друге: якість доріг дає нам плюс, що ми не так часто ремонтуємо автомобілі», – ділиться водій.

В Європі платні дороги – норма, в Україні їх досі немає. Збудувати платні автошляхи хотіли п’ятеро інвесторів, але до справи так і не дійшло.

«Людина яка інвестує мільярди, або сотні мільйонів доларів – хоче, щоб ці гроші були захищені в Україні. Коли вони кожен день дивляться новини про рейдерське захоплення, що держава нічого не гарантує. Ось збудували 100 км дороги, а потім у нас все забрали. Це міф чи реальність в Україні? Звичайно реальність», – нарікає автомобільний експерт Рауль Чілачава.

Платна дорога – означає якісна. В Європі такі майже всюди. Вартість проїзду складає:

Польща – $3 за 100 км;
Франція – $10;
Португалія – $1,5.

Це ціна для легковиків, фури платять більше. Щоб така дорога з’явилася має бути: мінімум 3 смуги в обидва напрямки і якісне покриття. З плюсів: – на цих дорогах немає світлофорів, перехресть, вони не проходять через населені пункти, тож їхати можна 130 кілометрів на годину.

В Україні повною мірою таким стандартам відповідає лише одна магістраль – Київ-аеропорт «Бориспіль». Вона завдовжки – 22,5 км, тут три смуги в кожному напрямку.

Будівництво автобанів – дороге задоволення. В середньому вартість стартує від 250 мільйонів доларів. Тому й залучають приватних інвесторів. Вони отримують від держави ділянку і роблять трасу власним коштом. Окупиться така інвестиція через 20 років. До того ж приватникам дають контролювати всю інфраструктуру в межах дороги: АЗС, ресторани, готелі.

У мінінфраструктурі вже навіть визначилися з першими 6 трасами, які планують віддати інвестору. Це Харків-Дніпро-Запоріжжя, траса з Борисполя до Полтави, Херсон-Миколаїв. Зі столиці можна буде доїхати до Рівного через Житомир, Ягодин-Ковель-Луцьк і Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв.

Ці шість доріг обрали тому, що вони найважливіші. Вони сполучають Україну з іншими країнами. З Європою, з Азією і саме ними ми маємо найбільший трафік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То в Європі і безоплатні є.Не гірші від автобамів.Ви тоді знімі з палива відсотки.Які ідуть з кожної літри пального.І поробіть селами містами ідеальні дорого.І думайте як економічнл підняти Україну.А нк добавляти дороги платні,газ світло.
Відповісти
Ви зробіть нормальні дорогі скрізь в Україні, а тоді робіть платні, ато зробите одну по якії мусово їхати, а на інші ділянкі пох..!
Відповісти
Нехай інвестор побудує нову дорогу з нуля, а не передавати побудовані дорого за народні гроші, щоб ще й народ платив за проїзд ними
Відповісти
Уроди, роблять за державний кошт дороги, а потім передають
Відповісти
Порівнювати Україну з Францією та іншими взагалі недоречно. Люди в Україні здебільшого живуть на зарплати 250-350$. До того ж, зараз податок включений у вартість літри пального. Тож ми і так по суті користуємось платними дорогами.
Відповісти
Траса Ягодин-Ковель-Луцьк не проходить через населенні пункти???? З яких пір? І там має швидкість бути 130? Привезіть того дибіла хоч нехай подивиться про шо воно плете
Відповісти
Які ще дороги, якщо є гвинтокрилі?! Хіба що з білого порошку....
Відповісти
Цена називається за наш рахунок дороблять дорогу, а ви потім і платіть за неї ....
Відповісти
В Польше очень мало платных дорог. Мне известен только участок между Варшавой и Познанью километров 300 и А4 возле Кракова около 100 км. Сами поляки не могут при разговоре сказать где у них платные дороги. В Германии для легковых всё бесплатно. И вообще,равнение на Европу надо начинать с зарплат.
Відповісти
Останні новини
На Волині буде платна дорога, скільки коштуватиме проїзд
27 червень, 2021, 13:19