Як дурять лучан

Як дурять лучан
Луцькі "базарники" придумали новий спосіб дурити покупців.

Щоб не відповідати за неякісний проданий товар, підприємці почали вигадувати правила експлуатації для рюкзаків, - пишуть Волинські новини.

Лучанин придбав на одному з місцевих ринків сумку із брендовою назвою «Adidas». За 57 гривень рюкзак прослужив два дні і шов розійшовся.

У торговому пункті продавець була готова замінити неякісну річ, втім власник заборонив і сказав покупцю шукати правди в інспекції з питань захисту прав споживачів – буцімто, покупець не дотримався правил експлуатації.

«Ви порушили правила експлуатації сумки, там було дуже багато одягу»,– каже підприємець Володимир Білик.

Згідно з законами України, щоб споживач зміг захищати свої права – необхідно знати ім’я, прізвище підприємця, номер контейнера і свідоцтво на право займатися торгівлею. Ці дані, за правилами, мають бути розміщені у торговому закладі на видному місці. У цього підприємця їх не було. Допомогла дізнатися необхідну інформацію адміністрація ринку.

У такому випадку споживача захищає норма статті 8 Закону України «Про захист прав споживачів».

«Підприємець повинен у вас прийняти товар і провести гарантійний ремонт, якщо недолік не можна виправити зі збереженням якості товару, то підприємець повинен повернути гроші чи замінити на товар подібної якості»,– каже заступник начальника інспекції з питань захисту прав споживачів в області Володимир Горішний.

Якщо необхідно встановити причини втрати якості товару впродовж гарантійного терміну, тобто, чи правильно його експлуатували, то, за згодою споживача, продавець зобов’язаний в триденний термін організувати проведення експертизи за рахунок господарюючого суб'єкта. Також продавець зобов’язаний надати гарантійні зобов’язання, якщо ж такого не робить, то автоматично гарантія діє два роки.

«Є ще стаття в законі про придбання товару належної якості, коли купили сумку, а не подобається, наприклад, колір, то можна повернути товар, якщо ним не користувалися, впродовж 14 календарних днів»,– інформує Володимир Горішний.

Фахівці наголошують: коли споживач купує товар на ринку не продовольчої групи, необхідно обов’язково вимагати документ, який засвідчує факт купівлі-продажу – тобто чек, який, до речі, згідно із українським законодавством, підприємець сам зобов’язаний видавати. Це буде свідченням того, в кого і коли товар купувався. З ним свої права можна відстоювати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хай дурник ще панамку собі купить бо з рюкзачками на спиньці тількі діти або дурникі бігають
Відповісти
шарик - лошарик, к чему это твоё такое изречение, просто "ляп"
а по поводу темы: если покупатель обратится в Спилку Сподивачив, то владелец-предприниматель,думаю, будет не в выиграше по данной ситуации - заепут проверкой и штраф заплатит поболее, чем стоит та сумка, которую можно было бы и заменить........а если и проверят нанятых продавцов - то тут дело попахивает и прокуратурой -ВСЕМ УДАЧИ В БОРЬБЕ ЗА ПРАВА
Відповісти
Сподивачив - ОПЕЧАТКА "Споживачив
Відповісти
я вважаю що саме споДівачів, від слова "сподіватись".
Захист прав заключається в тому що: вони мають право вам продати неякісний товар, а ви фактично повернути його не можете, можете лише сподіватись на його ремонт.
Відповісти
рюкзак за 57 грн..."Мы не настолько богаты,чтобы покупать дешевые вещи."
Відповісти
Цілком згодна. Таких сумок за 40-50 зараз чимало(їх називають "потопельниками", бо привезені з наводненої Європи), але фірмові - це підозрілі підробки!
Відповісти
Знаючи націнки наших базарників, якщо за 57 продають, то брали за 17. а собівартість - 7. То про яку якість можемо говорити?
Відповісти
яким вибачте БАРАНОМ треба бути, щоб купити рюкзак АДІДАС за 57 Грн??????????????
Відповісти
Яка різниця за скількі грошей придбана річ,можливо людина немає достатьньо коштів на фірмові речі. А баригу розтріляти, він знає що товар не якісний .
Відповісти
взагалі то там не адідас а абібас придивіться!
Відповісти
Респект! ты среди нас один самы глазастый! Уважуха!
а по поводу темы: все бурно обсуждают "денежность" покупателя...........считали бы свои филки.....чай не в мерседесах ездите..............какая бы ни была цена, но купленый товар не есть одноразовый, а есть четырнадцатидневный - а далее как карта ляжет
Відповісти
А хто сказав, що на фотографії відображений саме той рюкзак?
Відповісти