Як Луцьк відзначить День міста. АФІША

Як Луцьк відзначить День міста. АФІША
23, 24 та 25 серпня Луцьк відзначатиме День прапора, День Незалежності та День міста.

Відповідне розпорядження підписав 13 червня міський голова Микола Романюк, - повідомили у прес-службі мерії.

Зокрема, офіційне святкування розпочнеться урочистими зборами та святковим концертом з нагоди 22-ї річниці Незалежності України, що відбудуться 22 серпня о 14:00 в облмуздрамтеатрі. Наступного дня, 23 серпня, біля приміщення Луцької міської ради о 9:00 відбуватиметься урочисте підняття Державного Прапора України та прапора міста Луцька.

24 серпня вранці відбудуться святкові богослужіння у храмах міста, а о 9:30 – старт Міжнародного авторалі інвалідів-візочників «Дорогами Волині».

О 10:00 – вітання керівництва області та міста з 22-ю річницею Незалежності України, урочиста хода та покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків (Київський майдан – просп. Волі – Театральний майдан).

Традиційним заходом до Дня Незалежності України стане громадська акція «Українська вишиванка», яка відбудеться цього дня на Театральному майдані. Початок – о 11:30.

Цього року учасники акції вибудують фігуру-територію України. Вона буде наче прапор нашої держави – жовто-блакитного кольору. По тому відбудеться Кобзарське віче, а також концерти за участю народних і зразкових аматорських колективів, творчих колективів вищих навчальних закладів міста Луцька, відомих виконавців і гуртів – впродовж дня.

О 12:00 для любителів велосипедного спорту буде організовано масовий велопробіг вулицями міста, присвячений Дню Незалежності України, о 14:00 – мистецьке дійство «У Луцькому замку».

Також у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки о 14:00 розпочнеться молодіжний фестиваль «Луцьк Європейський». У програмі: виступи молодих рок-гуртів, переможців реп, хіп-хоп батлів, діджей – парад, рок- концерт, а також - змагання на спортивних снарядах, жонглювання з футбольним м’ячем, конкурс з встановлення рекорду по набиванню м’яча, для дітей - конкурс малюнків, загадки та інше. Завершиться свято феєрверком.

Святкування Дня міста розпочнеться 25 серпня з святкового богослужіння у храмах Луцька, о 10:00 розпочнеться урочиста Академія.

На окремих майданчиках проводитимуть мистецькі, книжкові, виставки, а також конкурсно-розважальні ігрові програми для родин в центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. О 12:00 тут розпочнеться свято квітів «Луцьк квітучий», а на Театральному майдані - Міжнародний відкритий чемпіонат із швидкісного складання кубика Рубіка «Lutsk open 2013».

У Луцькому замку о 15:00 відбуватиметься фестиваль дзвонарного мистецтва «Благовіст Волині». Цього ж дня заплановано провести святковий концерт «З днем народження, місто моє!» у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, а також в мікрорайонах міста.

Впродовж цих днів на вулиці Лесі Українки та на Театральному майдані відбуватиметься святкова торгівля, ярмарок декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, майстер-класи майстрів народної творчості.

Микола Романюк о 21:55 вітатиме лучан та гостей з нагоди 928-ї річниці міста. На честь Дня народження міста о 22:00 розпочнеться святковий феєрверк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обіцяли скейтпарк...
Відповісти
УТ-1 тай годі))
Відповісти
Взагалі-то 23-ї, а не 22-ї річниці незалежності
Відповісти
Останні новини
Як Луцьк відзначить День міста. АФІША
16 серпень, 2013, 10:38