Чи є місце сонячній енергетиці в сільському господарстві*

Чи є місце сонячній енергетиці в сільському господарстві*
Сільськогосподарський сектор в Україні завжди був в ТОПі за кількістю інвестицій. Це один з найбільш прибуткових видів бізнесу, але в той же час такий, що вимагає повної віддачі і детального розрахунку витрат/доходів. На фермах є безліч енергозатратних процесів, таких як: полив, освітлення, опалення та інші, а тарифи на електроенергію в Україні постійно зростають. Пропонуємо розглянути варіант створення автономного енергозабезпечення ферм за допомогою сонячної електростанції, що дозволить значно скоротити витрати на електроенергію і гарантувати безперебійну роботу с/г угідь протягом всього року. Купити сонячну станцію сьогодні дуже просто, головне знайти хорошу компанію, готову створити такий проект під ключ, але про це пізніше.

Варіанти монтажу сонячної електростанції на фермі



Для фермерського господарства зазвичай використовують кілька варіантів монтажу сонячних батарей:

- Сонячні навіси – монтаж панелей на готових навісах або на спеціальних конструкціях. Такий варіант кріплення дозволяє не тільки виробляти електрику, а й захищає культурні рослини від опадів;

- Дах з сонячних панелей – установка сонячної станції на дах сараїв, теплиць, ангарів, парників та інших будівель. Ідеальний варіант – це будівлі, навколо яких немає високих дерев, що створюють тінь.

- Наземна сонячна електростанція – монтаж панелей і обладнання на металевих наземних конструкціях. Кут нахилу панелей підбирають відповідно до географічного положення та місцевих особливостей затінення.

- СЕС на водоймі – при установці сонячної станції на воді, її ККД збільшується за рахунок природного охолодження панелей. Їх також використовують для живлення насосів і компенсаторів кисню при розведенні риби та інших водних тварин.

Всі варіанти монтажу мають свої переваги, часто фермери використовують комбінації різних видів сонячних станцій, що збільшує загальний ККД.

Інші можливості сонячних панелей



Крім обслуговування основного електрообладнання на ділянці (полив і освітлення), сонячні панелі можна використовувати для забезпечення енергією суміжних процесів на фермі, наприклад:

- вентиляція будівель (наприклад, елеваторів);
- робота обладнання для обігріву приміщень з худобою;
- робота різних агрегатів для заготівлі кормів, сумішей та інше.

Купити сонячну станцію для ферми в Україні



Купити сонячну станцію для фермерського господарства – означає:

- знизити витрати на електроенергію;
- отримати незалежність від стрибків цін на ринку електричної енергії;
- безперебійну роботу всіх електроприладів;
- можливість підвищення врожайності;
- можливість стабілізувати ринкову ціну свого товару і заробити більше;
- зробити великий внесок в екологічну складову України.

Купити сонячну станцію можна в «DELA Energy Systems». Це одна з провідних компаній сфери відновлюваної енергії в нашій країні. За останні 5 років фахівці DELA Energy Systems реалізували кілька десятків проектів сонячних електростанцій по всій території України і продовжують активно розвивати цей напрямок, допомагаючи бізнесу вже сьогодні.

На сайті компанії «DELA» можна знайти детальну інформацію про всі види електростанцій і підібрати для себе оптимальний варіант.

DELA Energy Systems забезпечує всі етапи створення СЕС самостійно: від креслення проекту на папері до монтажних робіт та оформлення всієї необхідної документації. Отримати розрахунок вартості проекту СЕС або задати інші питання можна за телефоном +38-095-300-50-50 або в офісі DELA в Києві.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.