Трьох волинян не допустили до здачі ЗНО для вступу в магістратуру. ВІДЕО

Трьох волинян не допустили до здачі ЗНО для вступу в магістратуру. ВІДЕО
Із 2,5 тисячі волинян, котрі зареєструвалися на ЗНО для вступу у магістратуру, 300 учасників не прийшли.

Про це повідомила Суспільному завідувачка центру ЗНО і моніторингових досліджень в області Алла Корнейко.

Трьох учасників під час тестування відсторонили, бо вони мали із собою телефони та навушники.

Суспільне побувало в одному з пунктів тестування в Луцьку на вулиці Винниченка. О 9 ранку учасників почали пускати у приміщення. Усім біля входу вимірювали температуру.

Іспит у цьому пункті складали в 16 аудиторіях 245 учасників, повідомив уповноважений центру оцінювання якості освіти Юрій Хмарук.

Учасниця ЗНО Ірина Каленікова приїхала писати тести з Ковеля. Говорить: навчалася на факультеті іноземної філології. Зі слів волинянки, години для складання такого іспиту не достатньо через складність завдань.

"Я проходила тести за минулі роки. Переглядала завдання. Повторювала граматику", 0 додала дівчина.

На тестування з Любомля до Луцька приїхала Ірина Ковальчук. Дівчина навчалася на харчового технолога в одному з вишів Києва. Із її слів, за чотири роки в університеті англійську викладали впродовж року і за професійним спрямуванням.

Перед іспитом, каже, хвилюється. "Тут загальне, може бути про дельфінчиків та акул, у нас були кислоти, формул різні", – зазначила учасниця тестування.

Цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання відбувалося у дві зміни через велику кількість учасників. Перша зміна розпочалася о 10 годині, а друга – о 14 годині, говорить завідувачка центру ЗНО і моніторингових досліджень в області Алла Корнейко.

Єдиний вступний іспит є обов'язковим випробуванням для вступників в магістратуру з усіх спеціальностей. "Всі вступники в магістратуру мусять скласти ЗНО з іноземної мови — ЄВІ і далі в залежності від того, що прописує їхній заклад освіти", – додала Алла Корнейко.

Тестування тривало впродовж години. За цей час майбутні магістри мали виконати 42 завдання.

Нагадаємо, 15 червня на Волині завершилася основна сесія ЗНО. З 29 червня розпочалася додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Понад 2,5 тисячі волинян зареєструвалося на Єдиний вступний іспит для вступу у магістратуру. В області працюватимуть шість пунктів тестування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.