Найліпший логотип Луцька назвуть художники та архітектори

Найліпший логотип Луцька назвуть художники та архітектори
Містобудівна рада вирішила направити 4 логотипи Луцька на розгляд обласних організацій Спілки художників і Спілки архітекторів України.

Таке рішення ухвалили 14 лютого на засідання містобудівної ради.

Журі конкурсу логотипів вибрало 4 логотипи-фіналісти. Саме їх сьогодні, 14 лютого розглядала містобудівна рада.

Директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарас Рабан не підтримав жодного логотипа.

«Вони сируваті. За ці логотипи потім буде соромно. Хай краще їх розглянуть у спілках художників та архітекторів і скажуть свою думку», - заявив Рабан.

Головний спеціаліст управління містобудування та архітектури з питань охорони і реставрації пам’яток історії та архітектури ОДА Петро Троневич зазначив, що журі обрали не найкращі логотипи із тих, які були подані на конкурс спочатку.

Архітектор Андрош Бідзіля вважає, що члени ради не мали достатньо часу, щоб ознайомитися з логотипами.

Крім того, він висловив зауваження до логотипу № 14, на якому зображені слоган «подаруй собі Луцьк» і такий собі «бантик». Як зазначив Бідзіля, «тут нема нічого луцького».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Погоджуюсь із Рабаном - нема з чого вибирати
Відповісти
Як громадянин Луцька, як людина, яка має свій смак, маю право на думку на предмет того, що серед представлених логотипів немає що вибирати. Різко, але справедливо. А щодо висновків лауреата Державної премії Андроша Бідзілі, які він (на щастя!) не встиг дати, то тут я не згоден з загальноприйнятим правилом про те, що про смаки не сперечаються. Можна не сперечатись, оздоблюючи собі індивідуальну квартиру, гараж чи вбиральню. Питання, про які йдеться в інформації, повинні виноситись на високий суд спеціалістів.
Бідзіля - автор проекту каплички з дзвонами, розміщеної напроти чиновницької споруди на Київському Майдані в Луцьку. Кого вона має «задзвонювати» чи «відзвонювати»? Хто там має відмолювати чи замолювати гріхи!? Це думка багатьох розумних людей в місті, приїжджих гостей і викликає в них іронію, скептицизм і сум. Місце їй – поблизу кладовища чи храму. Йдеться про елементарну відсутність смаку. Встановлена ця «архітектурна форма», як відомо, за вказівками людини – вчителя за фахом.
А влітку, нарешті, на пам’ятнику Тарасу Шевченку в Луцьку був встановлений надпис – його власний автограф. В усіх науках - від архітектури до скульптури – таке не практикується. Так виглядає, ніби поет встав і вчепив собі на монумент свій підпис. В таких випадках застосовуються строгі шрифти - академічний або так званий «брусок». Побувавши в 14-ти європейських країнах Західної Європи і 5-ти країнах Близького Сходу, в тому числі в «країнах пам’ятників» - Італії, Англії і Франції, - мені не вдалось побачити чогось подібного. Скрізь я бачив строгий надпис без цитат, без віршів, зрідка – з короткими епітафіями, але не з автографами. Абсолютно аналогічний надпис на пам’ятнику Тараса Шевченка у Львові, то ж чи не запозичив пан Бідзіля досвід у сусідів, оскільки пам’ятник поету був там встановлений раніше, ніж в Луцьку?
Відповісти
Досить розумна думка, та критика пана Бідзілі. Думаю більшість сучасних людей підтримують цей комент. А містобудівну раду треба вже давно омолоджувати.
Відповісти
Всі зазначені в статті експерти мають відношення лише до будівництва, архітектури і історії. Обирати і критикувати дані логотипи повинні експерти з дизайну, туризму, інвестицій, маркетингу та психології.
Тільки тоді лого буде "продавати" Луцьк для туристів.
Відповісти
Заради всіх святих! Не згадуйте Бідзілю. Що цей ретрогорад-знищувач нашого міста має спільного з поняттям "дизайн", "стиль" чи "смак"?
Доробок цього "митця" навіть коментувати соромно.
Відповісти
Я не розумію: для чого було робити оголошення через соціальні мережі, оголошувати громадсьек обговорення, коли рішення приймають інші люди. Тоді треба було зібратись відразу вам всім і вирішити і не хвилювати громаду міста , для якої і робиться, як так розумію, саме цей логотип. А громада міста для себе вирішила: там є переможець по кількості голосів, причом дуже суттєво. Просто наступного разу при спробі щось винести на громадське обговорення, ми будем знати, що громада міста , це не ми, а декілька людей, які навіть в таких речах, як логотип міста, не врахували бажання тих , хто живе і буде жити в цьому місті.
Відповісти
Який переможець по кількості голосів? За що там було голосувати ? Без сліз не глянеш на той логотип-переможець ! Чим саме він асоціюється з нашим містом ? Фейсбуківці проголосили себе громадою міста... Сміх та й годі!А прості люди які не мають доступу до інтернету - це не громада міста? Їхню думку не слід враховувати ? З самого початку не так треба було проводити конкурс і не в соцмережах оголошувати обговорення.
Відповісти
Який переможець ? Логотип вашого переможця просто жахливий ! Стид Луцьку з таким лого !
Відповісти
Якщо соціальні мережі не не частина громади , то перегляньте події в Росії, в світі, де саме завдяки соціальним мережам люди без вказівок " вождів" ідуть на майдани і висловлюють свою думку ,бажання. Якщо фейсбук для вас ніщо, і ми ніхто, а до речі ви також там, а значить ви теж не громадаянин міста, то для чого була так важлива думка соц мереж і саме туди було направлений цей проект.Я не проти тих людей , які не мають доступу до Інету, вони також можуть мати свою думку, я за тих, хто буде зустрічати гостей, нашого міста, носити футболки, пакети,гортати листівки і буклети. А сімх це завжди позитив, а ваш "сміх" злісний і заздрісний. Будьте щедріші на посмішки і любов до себе і до свого міста , в якому і живе громада.
Ще цікаво, що ви маєте на увазі " прості люди", а фейбуківці це що не прості люди?
Відповісти
Прохання до читачів, які будуть присутні на обговоренні: запитайте будь-ласка чому усі фіналісти вирізняються веселковою гаммою у своїх лого? Евро 2012 навіяло? "Євро" пройде - сором залишиться :(
Відповісти
Просто я вважаю що не голосуванням на фейсбуці має визначити переможця. Тому що це справа спеціалістів а не друзів дизайнера який запропонував варіант із серцем .
Відповісти
І не заздрю я нікому. Немає там чому заздрити. Просто ще раз і ще раз глянувши на лого із серцем розумію що не купила б собі футболку,пакет,листівку із таким зображенням.
Відповісти
Останні новини
Найліпший логотип Луцька назвуть художники та архітектори
14 лютий, 2012, 18:02