«Тараньковий» бізнес на Волині: дві тисячі гривень за вихідні

«Тараньковий» бізнес на Волині: дві тисячі гривень за вихідні
На Волині підприємливі люди облаштували прибутковий бізнес на рибі.

Волиняни, які мешкають поблизу озер - місць масового відпочику, - навчилися гарно заробляти на дарах водойм. Тут у літній період жваво торгують сушеною і копченою рибою, яка користується неабияким попитом серед відпочиваючих, - пише Gazeta.ua.

Ольга Діденко з Волині 12 років торгує сушеною і копченою рибою біля однієї з турбаз на озері Світязь.

«Чоловік і батько ловлять рибу, син чистить і сушить тараньку, коптить у бочках щук, вугрів і лящів. Це заробіток сезонний. Добре заробляємо тільки влітку, трохи менше у травні і вересні. Зимою нема куди рибу дівати. Такий бізнес називаємо курортним», - розповідає пані Ольга.

На її столі - понад 200 рибин. Ціни - від 1 до 300 гривень за штуку. Найдешевші - бички, найдорожчі - вугрі.

«Усю рибу ловимо і готуємо самі, - каже Ольга Володимирівна. - Хоча тут багато перекупників, які купують рибу у супермаркетах на кілограми, або привозять з Польщі, а тут продають утричі дорожче».

За 30 хвилин у Діденко купують тараньки на 90 гривень. Туристи беруть великого окуня за 25 гривень, три карасі по 15 гривень за кожен, копченого линка за 20 гривень. Чоловік підвозить на велосипеді копчених сомиків і сушених лящів.

«Малу рибку купують частіше, бо вона дешева, але там нема що їсти, хіба кістки обсмоктати до пива, - говорить продавець. - На замовлення привозимо на турбазу свіжу рибу по 20-30 гривень за кілограм. Найчастіше замовляють коропів і сомів. Карася не хочуть, бо смердить озером. Оптом тараньку здаємо у кафе і пивні паби по 35-40 гривень за кілограм».

Копчені вугрі коштують від 100 до 300 гривень. Ціни залежать від розмірів риби. Покупцям, які беруть більше трьох вугрів, продавець робить знижки - спускає по 10-20 гривень на рибині. На тараньці Діденко заробляє 2 тисяч гривень за вихідні.

«Гроші на вугрів не шкодують кияни. Вони і тут рибою об'їдаються під час відпочинку, і з собою везуть на подарунки по 3-5 рибин. Усі питають, чи вугрі наші, чи звідкись привозимо. Не вірять, що вони у Світязі водяться, - каже Діденко. - Щоб наловити вугрів, їздимо на Шацькі озера – Світязь, Чорне, Пісочне. У 80-х роках сюди випустили мальків з Франції. Але в неволі ця риба не розмножується. Ікру можуть відкласти. Але вона гниє, а не дозріває. Вугрі підземними каналами і річками потрапляють до нас з Європи».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ТРАНДАБОЛИ!!!!! !) "Вся риба наша" ага особливо світязькі бички ... і вугрі мігрують підземними каналами правда не з європи а китаю....
Відповісти
Таранька нововолинського розливу. Після риб'ячого мору на місцевому озері.
Відповісти
Останні новини
«Тараньковий» бізнес на Волині: дві тисячі гривень за вихідні
16 серпень, 2013, 18:01