«Проблемних» дітей вчили альтернативному відпочинку. ФОТО

«Проблемних» дітей вчили альтернативному відпочинку. ФОТО
Волинські правоохоронці показали неповнолітнім правопорушникам, як змістовно, корисно та законно проводити власне дозвілля.

У межах програми «Літо-2013» 16 серпня близько 30 дітей безплатно відвідали зоокуток та Еколого-туристичну стежину здоров'я.

«У нас сьогодні зібрані ті діти, які попали в поле зору міліції і стоять на обліку за крадіжки, злочини, адмінправопорушення, або неодноразово залишали свій дім з незрозумілих причин. Мета нашого заходу - залучити дітей до здорового способу життя, показати, що є такі стежини здоров’я, є гуртки та секції, у яких можна займатися», - зазначила майор міліції, виконувач обов’язків начальника кримінальної міліції у справах дітей у Волинській області Інна Остапович.

Серед присутніх – 26 неповнолітніх з Луцька та Луцького району віком від 14 до 18 років. Міліціонер зазначає, що у більшості випадків - діти-злочинці з неблагополучних сімей, де батьки не приділяють їм вартої уваги або зловживають алкоголем.

Майстер спорту зі спортивного туризму Олександр Оришко, який облаштував мотузкову стежину в парку, вважає, аби діти не «вбивали» час на дурниці, їх потрібно займати гуртками та секціями. Багато з таких – безплатні.

Інна Остапович зазначає, що профілактика підліткової злочинності є ключовим питанням, особливо влітку, коли діти мають багато вільного часу.

Наприклад, міліціонери виїжджають у пришкільні табори і табори відпочинку дітей, де проводять з дітьми бесіди, беруть участь у культурних та спортивних заходах. Дітям, які порушили закон, необхідно показати, які є альтернативні захоплення та забави.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці!!! Ці молоді люди- збудували своїми руками, кращу альтернативу, фаст- фудам, генделикам... Дискотекам...
Зробивши Луцьк привабливішим для туристів.
Владі потрібно відзначити та підтримати їх!
Я особисто відвідував, цю стежку перешкод, враження мега позитивні!!!!!
Рекомендую всім!


Відповісти
До речі першим пройшов цю трасу міський голова Романюк,який підтримаю цю ідею.
Відповісти
Первыми её прошли те, кто её навешивал, а не Романюк ;)
Відповісти
Останні новини
«Проблемних» дітей вчили альтернативному відпочинку. ФОТО
16 серпень, 2013, 18:53