У центрі Луцька грав духовий оркестр. ФОТО

У центрі Луцька грав духовий оркестр. ФОТО
Безплатний виступ на Театральному майдані подарував лучанам естонський духовий оркестр «Popsid».

Концерт духового оркестру університету міста Тарту (Естонія) «Popsid» відбувся 16 серпня на центральному майдані Луцька, ‒ пишуть Волинські новини.

Колектив гастролював різними країнами світу, а до Луцька завітав, повертаючись із Молдови. У колективі грають музиканти різного походження та із різним досвідом. Особливістю оркестру є яскраво зелена уніформа, що робить музикантів схожими на представників робітничих професій.

Послухати якісну музику просто неба зібралося досить багато лучан, незважаючи на те, що про концерт стало відомо лише за день до виступу. Перед початком концерту музикантів, згідно з українською традицією, частували хлібом та медом.

Під час виступу оркестр виконав знані джазові мелодії, вальси та поп-хіти. Під запальні ритми дехто з глядачів не втримався та почав танцювати. Глядачі не хотіли відпускати музикантів, тому ті виконали декілька композицій на біс. Як зізналися музиканти, вони ладні грати й до ранку, однак, на місто опускалися сутінки, і їм було складно читати ноти.

«Концерт організували спонтанно. У Центр туристичної інформації та послуг звернулися естонські музиканти, які повідомили, що проїжджатимуть через Луцьк, повертаючись зі своєї подорожі в Молдову. В Україні вони зупинялися лише у двох містах ‒ у Кам'янці-Подільському та Луцьку. У нашому місті вони вирішили організувати безплатний концерт. Завтра ми хочемо показати музикантам наше місто, щоб воно запам'яталося їм не лише концертом, а й архітектурою, неповторністю, настроєм. Підтримку надала міська рада, вона забезпечила техніку. Виявилося, що організувати такий концерт дуже просто, достатньо мати бажання. Музиканти дуже охоче до цього поставилися, і витрат майже не знадобилося», ‒ розповіла директор Центру туристичної інформації та послуг Олена Семенюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Варто було б міській владі потурбуватись і про освітлення, бо з настанням вечора на місто навертається морок, особливо в центрі. Музикантам було не дуже комфортно в темряві вдивлятися в ноти. І це - в центрі міста, на сходах драмтеатру!Два прожектори могли б забезпечити і гарний настрій, і в подальшому знадобились для організації концертів просто неба, флеш-мобів
Відповісти
а загалом оркестр справив незабутнє враження і приніс купу позитивних емоцій! більше б таких зустрічей "просто неба"!
Відповісти
Було дуже файно! Запрошуйте ще. Молодці усі.
Відповісти
в Луцке нет такого оркестра...жаль...
Відповісти
Останні новини
У центрі Луцька грав духовий оркестр. ФОТО
17 серпень, 2013, 11:07