Як замовити бепантен для захисту шкіри*

Як замовити бепантен для захисту шкіри*

Опис Бепантену


Основна дієва речовина препарату Бепантен — це декспантенол, який застосовується для зволоження шкіри, а також лікування різних ушкоджень дерми. Декспантенол, потрапляючи в організм, переходить у пантотенову кислоту, яка бере участь в регенерації слизових оболонок і шкіри, приводить в норму метаболізм клітин і підвищує міцність волокон колагену.

Показання до застосування


Пропонуємо дізнатися, який опис Бепантен, його характеристики та особливості, що широко використовують в педіатрії, дерматології, гінекології. Основними показаннями до застосування вважають:
• догляд за новонародженими, наносять після кожної зміни пелюшки або підгузок;
• для лікування і профілактики попрілостей;
• для прискорення загоєння пошкоджених ділянок епітелію;
• догляд за пипками під час грудного вигодовування;
• як супутню терапію під час і після місцевого застосування кортикостероїдів;
• як регулярний догляд за сухою, схильною до подразнень шкіри;
• для лікування патологій слизової оболонки шийки матки;
• для лікування хронічних шкірних виразок, анальних тріщин і пролежнів.

Форма випуску


Сучасна фармакологічна індустрія пропонує Бепантен у формі мазі та крему. В обох формах випуску головна дієва речовина — декспантенол, і відрізняються вони лише кількістю допоміжних речовин, а саме — ланоліну. Ланолін — компонент природного походження, який за властивостями наближений до секрету людських шкірних залоз. Він створює додаткову захисну плівку, при цьому зберігає газопроникність.

Крем містить 13 мг ланоліну на 1 г, мазь — 250 мг на ту ж вагу. Відповідно, крем легко вбирається, і його призначають для усунення сухості шкіри при псоріазі, екземі, атопічний дерматит та ін. Мазь, і собі, маючи більше змісту ланоліну, призначається для лікування попрілостей, пелюшкового дерматиту, показана для загоєння опіків, тріщин шкіри. Також мазь — оптимальна профілактика розвитку інфекційних процесів в ушкоджених місцях.

Особливі вказівки


Згідно з клінічними дослідженнями, Бепантен добре переноситися і рідко викликає побічні ефекти. Серед них виділяють кропив'янку, алергічний дерматит, виникнення висипу і роздратування. Під час застосування, через вміст спиртів в складі, рекомендовано уникнути контакту з очима.

Під час лактації препарат широко використовується для профілактики тріщин і подразнень пипки, в період вагітності Бепантен використовують за призначенням лікаря. Зверніть увагу, перед тим, як прикласти немовля до грудей, препарат змивають під проточною водою.

Декспантенол, який виступає активною речовиною, розглядається як не токсична субстанція, тому в літературі не описані випадки передозування Бепантена.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.