15 лютого на Волині: гортаючи календар

15 лютого на Волині: гортаючи календар
Сьогодні святкують день народження заступник прокурора Волинської області Сергій Масалов, науковець та журналіст Віктор Зубович.

Також день народження 15 лютого у начальника відділу інформаційного забезпечення діяльності Волинської обласної ради, журналістки Оксани Лукашук (на фото) та прес-секретаря Луцького прикордонного загону Олега Личковського.

Вітаємо їх зі святом, бажаємо здоров’я, радості від життя та достатку.

Сьогодні православні відзначають Стрітення Господнє – пам'ять про те, як Свята Діва Марія принесла до Єрусалимського Храму Ісуса Христа на 40-й день після Його народження.

Діву Марію з Йосифом і немовлям зустрів сивий старий Симеон, який чекав зустрічі з Господом вже багато років. Згідно з Євангелієм від Луки, Симеон був праведником, але він не повірив у можливість народження Спасителя від Діви Марії. І тоді Дух Святий напророчив йому, що він зможе вмерти лише тоді, як побачить народження Господа. Те й сталося – Симеон міг одержати тепер вічний спокій. Перед смертю він сповістив, що Немовля, яке йому нарешті судилося побачити, вийде «на служіння спасіння людей».

Стрітення відзначають на 40-й день після дня народження Ісуса Христа.

15 лютого 1989-го помер колишній ректор Луцького педагогічного інституту Нестор Бурчак.

У цей день в тепер уже Волинському національному університеті імені Лесі Українки прийнято вшановувати пам’ять його працівників.

Крім того, 15 лютого 1995 року була заснована газета «Досвітня зоря», яка тепер виходить під назвою «Волинська газета».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.