У Ратному хочуть збудувати ще один садок

У Ратному хочуть збудувати ще один садок
У дитсадку селища Ратне відтепер буде тепло навіть у сильні морози – у будівлі дошкільного закладу замінили усі старі дерев’яні вікна на сучасні металопластикові.

Подивитись, як розвивається єдиний у Ратному дитячий яслі-сад «Веселка», 14 лютого приїхали голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук та один з депутатів Верховної Ради.

Як розповіла виконувач обов’язків завідувача дитсадка Лариса Оліферчук, нині заклад відвідує 402 дитини. Втім у Ратному дітей дошкільного віку значно більше. Тому на часі – створення ще одного дитячого садка.

Днями тут завершили заміну вікон. Усього замінили 147 старих вікон на металопластикові. Тепер у двохповерховому приміщенні тепло, тим більше, що опалюється будівля не дорогим нині газом, а твердим паливом, каже завідувачка.

«Якби у вас тут був газовий котел, я б вам сюди вікна не давав», – зауважив Борис Клімчук і похвалив за економне використання блакитного палива.

Губернатор також дав вказівку місцевим владцям взятись за проектування ще одного дитсадка на 380 дітей.

На енергоощадні заходи у ратнівському дитсадку не пішло «жодної бюджетної копійки», запевнив Борис Клімчук. Усе профінансував один з благодійних фондів області. Вартувало усе це 320 тисяч гривень. Щоправда з фірмою, яка виконувала роботи, розрахувались ще не до кінця. Але губернатор пообіцяв, що невдовзі на рахунках фонду знову будуть гроші, і борг віддадуть.

Під час оглядин дошкільного закладу Борис Клімчук також висловив думку, що у цьому дитсадку варто замінити ще й азбестовий дах, який може шкодити здоров‘ю.

«Азбестовий шифер треба поміняти щойно потепліє. Треба замінити на нормальний дах. Не годиться для діточок азбестовий шифер», – сказав високопосадовець.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цей депутат - Григорій Смітюх - Партія регіонів, а фонд - "Рідна Волинь"...редактори цензура))))
Відповісти
Два ГАНД...НИ відмили гроші
Відповісти
Приїхали два ган..они і перегнали державні гроші на свої рахунки через установку пластикових вікон. Москитні сітки навіть не вставили у вікна, то батьки мусили цвяхами до пластикових вікон прибивати москітну сітку.
Відповісти
Після цього як ці два дяді дали дітям іграшки та полїхали прийшла тьотя із санстанції і сказала що цими іграшками гратись дітям не можна і всі іграшки поставили високо на шафу де вони стоять і досі. :)
Відповісти