Путін написав статтю з історії України українською: знову доводить тезу про «один народ»

Путін написав статтю з історії України українською: знову доводить тезу про «один народ»
Президент Росії Володимир Путін написав статтю з історії України.

Текст під назвою "Про історичну єдність росіян та українців" опублікували на офіційному сайті Кремля російською та українською мовами.

Путін описав часи Київської Русі та хана Батия. Згадав Куликовську битву, Велике Князівство Литовське, Річ Посполиту, Переяславську раду, Північну війну зі Швецією, гетьмана Івана Мазепу, УНР та СРСР. Завершив Євромайданом та Мінськими домовленостями. Його роздратувало здобуття автокефалії українською церквою. Назвав це ударом по "духовній єдності".

Він намагається довести, що росіяни та українці - "один народ, єдине ціле" та належать до "одного історичного і духовного простору". Путін звинуватив ЄС та США у підштовхуванні Києва до того, "щоб згорнути економічну співпрацю з Росією".

Путін вважає, що республіки-засновники СРСР після анулювання союзного договору 1922 року, повинні повернутися в ті межі, в яких вони вступили до складу Союзу. Таким чином спробував виправдати окупацію Криму.

Він назвав Україну «дітищем радянської епохи» і вважає, що вона створювалася за рахунок історичної Росії.

У статті президента РФ йдеться про те, що саме Володимир Ленін в 1918 переконав так звану Донецько-Криворізьку республіку діяти в складі України. Ця республіка була проголошена на території нинішніх південно-східних областей.

У 1939 році після розподілу Польщі до складу УРСР включили західноукраїнські землі, в 1940 році – Бессарабію і Північну Буковину, в 1948 році – чорноморський острів Зміїний, а в 1954 році – Крим.

Крім того, він нагадав, що в 1945 році Закарпатська Україна виступала за приєднання в РРФСР або вступ в Радянських Союз на правах окремо республіки, але її включили до складу Української РСР.

«Таким чином, сучасна Україна – цілком і повністю дітище радянської епохи. Ми знаємо і пам'ятаємо, що в значній мірі вона створювалася за рахунок історичної Росії. Досить порівняти, які землі возз'єдналися з російською державою в XVII столітті і з якими територіями УРСР вийшла зі складу Радянського Союзу», – зазначив Путін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мараз міцніє!
Відповісти
Чергова маячня старого параноїдного шизофреніка...
Відповісти
сталін теж колись гітлера з днем народження вітав
Відповісти