Як правильно витягувати кліща: поради фахівця. ВІДЕО

Як правильно витягувати кліща: поради фахівця. ВІДЕО
Цьогоріч кліщі особливо активні й можуть напасти на людину в будь-яку погоду. Як правильно витягувати кліща, розповів і показав кандидат біологічних наук, акаролог Ігор Небогаткін.

Майстер-клас транслювали в ефірі ТСН, - пише РБК-Україна.

Активність кліщів починається у квітні й найнебезпечніші місяці – травень і червень. А ось в липні кліщі стають невидимками: їх неможливо відчути, коли вони повзають по тілу, а перед укусом вони впорскують знеболювальне і виявити рану людина може тільки через кілька днів.

Як зазначає лікар, кліщ здатний жити на тілі людини до 6 діб – він спочатку виділяє знеболювальне, а потім рідину, яка є аналогом цементної пробки.

"Якщо ви з якихось причин не маєте можливості звернутися до фахівця, є такий гаджет - "клещесмик ". Його можна придбати у ветеринарних аптеках. Ви затягуєте його максимально близько до шкіри. Далі необхідно крутити в обидві сторони, для того, щоб хоча б трохи зруйнувати "цементну пробку", яку створив кліщ. Далі, в зручну сторону, притримуючи шкіру, викручуємо і дістаємо кліща", - пояснив Небагаткін процедуру витягування кліща.

Він зазначив, що ризик отримати бактеріальну інфекцію є, але зараження почнеться тільки через добу після укусу. Вірус може потрапити в організм людини тільки, якщо він був в слині кліща.

Кліща можна віднести в лабораторію, а людина може здати кров на імуноглобуліни – але результат покаже тільки через три тижні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кліщ, поради
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як правильно витягувати кліща: поради фахівця. ВІДЕО
14 липень, 2021, 07:31