У Луцьку піймали виборця, який щось фотографував у кабінці для голосування

У Луцьку піймали виборця, який щось фотографував у кабінці для голосування
На виборчій дільниці №19/026, яка знаходиться у бібліотеці-філії №4, що на вулиці Привокзальна, 13а, журналіст помітила, що виборець у кабінці для голосування щось фотографував на камеру мобільного телефону.

Як відомо, фоторафуючи бюлетені з позначками, виборці потім можуть звітувати, що проголосували за «правильного» кандидата, аби їм заплатили за це гроші. Це – ознака порушення закону.

Позаштатний репортер інтернет-видання ВолиньPost Людмила Яворська, спостерігаючи за ходом виборів, почула звук клацання і поб спалах. Відразу включила фотокамеру, оголосила про це голосно усім. Піднявся галас.

Виборець довго метушився у кабінці. Зрештою вийшов, його затримала міліція.

Голова ДВК намагалася захиститися за виборця. Сам виборець, якого звуть Олександр Юрійович Олексієв, заявляв, що він мав право це робити.

Спостерігачі від кандидата Юрія Басика склали акт про порушення.

Врешті виборець дістав телефон і на очах у семи міліціонерів і спостерігачів став тиснути кнопки на телефоні. Один з міліціонерів, що стояв поруч, повідомив, що виборець "щось стер".

Згодом, у присутності понятих фотографії бюлетня на телефоні Олексієва не знайшли.

Міліціонери задокументували інцидент і пообіцяли з"ясувати, чи було тут порушення.

Хоча згодом Олексієв заявив правоохоронцям, що це журналіст порушувала його виборче право, контролюючи, як він голосує.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це все єрунда... Ось на ДВК №:19024 голова комісії Віктор Артюхов активно жестикулюючи руками впродовж хвилин 10 тісно спілкувався поза межами дільниці із депутатами міськради від більшовицької партії регіонів - Смоленгом і Комлик... І це все на очах виборців, спостерігачів, журналістів інших членів ДВК... Це як можна пояснити??? Напевно, Аркадія семеновича уже можна привітати??? Прикро!
Відповісти
Риги мають четвертого Разумовського. Так що було 4 і буде 4 ПРУшники
Відповісти
Та пішли ви. Якісь срані журналюги будуть публікувати прізвище людини, яка НЕ ДОКАЗАНО чи продала свій голос. Знаєте скільки раз мені хотілося забрати той бюлетень собі? А побачила б така карга і все, я злочинець? Шановні волиньпост, вам не здається що ви "працюючи проти Палиці і Романюка" вже стали один в один, в плані об'єктивності, як Аверс і Під прицілом. Ганьба!
Відповісти
якби Олександр хоч раз сказав, що він сфотографував для себе - я б не піднімала шуму. але він був не першим, хто фотографував. а потім у сусідньому дворі ці хлопці, які фотографували, збиралися, щоб показати один одному, які гарні фотки вийшли?
Відповісти
щоб на ФБ запостити
Відповісти
Останні новини
У Луцьку піймали виборця, який щось фотографував у кабінці для голосування
18 серпень, 2013, 17:22