У Києві міліція, бюджетники та «тітушки» зібралися під мерією. ФОТО

У Києві міліція, бюджетники та «тітушки» зібралися під мерією. ФОТО
Кілька сотень людей "окупували" території перед Київською міською державною адміністрацією.

"Вхід до КМДА вже перекрили металевою огорожею. Міліція посилено охороняє будівлю. Біля входу до Київради чергують 11 автобусів міліції, автозак і півсотні "людей спортивної зовнішності У дворі Київради теж кілька автобусів з Беркутом", - цитує Твіттер журналіста Андрія Баштового Українська правда.

"Всі арки навколо Київради перекриті міліцією і Тітушками. Задній вхід до двору Київрада заблоковано гопніками і міліцією. Ворота закриті. Не пустили навіть Голубченка", - також написав Баштовий.

"Гопнік сказав, що стояти вони мають десь до 15:00", - додав журналіст.

"Бюджетників нагнали вже близько 2 тисяч і будуть ще. У влади чисельна перевага. Врубили радянську "естраду" для вчителів і медиків", - додав журналіст.

Станом на 8:35 представник профспілок через гучномовець виступає перед бюджетниками.

"Зараз наш мітинг намагаються зірвати провокатори, які навіть не знають, чого тут стоять. Але соціальні працівники мають право отримати свої надбавки по 200-300 гривень. Це в депутатів зарплати по кілька тисяч, а для нас це великі гроші. Хай депутати хоч день попрацюють з дітьми у школі, або проведуть операцію", - розповідає чоловік.

Зі слів людей, які стоять на мітингу, вони будуть там допоки не буде ухвалено рішення, принаймні про це їм сказали організатори. За словами одної з виховательок, з дитсадків відправили вихователів, які працюють на другій зміні, а також нянечок та прачок.

Як відомо, на 19 серпня призначено позачергову сесію Київради. Опозиція заявляє, що повноваження цієї ради спливли ще 2 червня, а тому вона є нелегітимною.

Протягом останніх кількох тижнів київська влада заявляла, що саме через блокування опозицією засідання Київради бюджетники не отримують кошти.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Київ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Києві міліція, бюджетники та «тітушки» зібралися під мерією. ФОТО
19 серпень, 2013, 09:28