Луцька школа досі не може оговтатися від зливи. ВІДЕО

 Луцька школа досі не може оговтатися від зливи. ВІДЕО
Луцька школа №7 в екстреному порядку готується до 1 вересня, – її відновлюють після потужної зливи, яка вдарила по місту 30 липня.

Стихія залила навчальний заклад, обсяг збитків уже сягнув 6,5 млн гривень, ‒ йдеться в сюжеті IA ZIK.

Варто зауважити, що напередодні негоди школу на 90% підготували до початку навчального процесу.

«Було страшно дивитися на те, що зробила стихія зі школою, все було у воді, ‒ пригадує вчитель початкових класів Наталія Хомяк. – Працівники вичерпували її, намагалися врятувати речі, які можна було зберегти».

За словами заступника директора ЗОШ №7 м. Луцька Марії Рогак, наразі вдалося на 40% навести лад у підвальних приміщеннях, а далі роботи ‒ не початий край.

«Те, що можна було зробити власними силами, – те й зробили, ‒ розповідає вона. – Деякі речі ще можна буде відремонтувати, а от плити і холодильники в їдальні уже не врятувати».

Лише на ремонт підвального приміщення площею 800 кв. м школи потрібно 2 млн гривень, ‒ фантастична сума для бюджету Луцька.

«Таких коштів не було передбачено в бюджеті міста, ‒ повідомив заступник міського голови Луцька Тарас Яковлев. ‒ Є певна сума в резервному фонді, і ми, звичайно, будемо її використовувати. А ще близько 4,5 млн гривень просимо надати з обласного бюджету».

І у школі , і в міській раді переконують: навчальний процес розпочнуть вчасно, а якщо виникнуть проблеми з приготуванням їжі, то діти ходитимуть до сусідньої їдальні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
менше б керівництво крало і наживалось, то давно можна було б зробити ремнт в тій їдальні яка і так розсипалася від віку, і ззовні школи плитку замінити, і огорожу поставити нормальну, щоб там по вечорам притон не утворювався.
оце тільки що палиця пробашляв те і поставили в школі.
збирайтеся вже ніла на пенсію, майте совість.
Відповісти
Реально в школі все купується за рахунок батьків. Телевізори, стільці... Здирають з батьків гроші на все, що можна придумати. Чи то Ніла винна, чи хтось вище?
Відповісти
6,5 млн гривен??? Чи ви здуріли, панове??? Та школа разом з персоналом в сотні разів менше коштує... Хтось знов хоче нажитись.
Відповісти
Останні новини
Луцька школа досі не може оговтатися від зливи. ВІДЕО
19 серпень, 2013, 13:46