Особливості догляду за полівінілхлоридними вікнами*

Особливості догляду за полівінілхлоридними вікнами*

Як доглядати за вікнами ПВХ


Коли виробники та компанії, що займаються установкою пластикових вікон, заявляють, що вони не вимагають догляду, то трохи грішать проти істини. Мінімальну увагу потрібно навіть конструкціям з ПВХ. Сьогодні мова піде про те, як доглядати за пластиковими вікнами правильно. До речі, якщо Ви досі не встановили ПВХ вікна — зверніть увагу, що багато виробників пропонують розрахунок вікон онлайн https://okna-kiev.com.ua.

Ганчірочка — м'яка, водичка — тепла


Ніжно і ще раз ніжно — ось як можна схарактеризувати процес миття скла і рам. Найкраще, що може використовувати господиня — це звичайнісіньку м'яку ганчірочку і теплу воду, спирт і мило. Можна також придбати спеціальний набір для миття вікон. Абразивні засоби, губки з шорсткою мийною поверхнею, концентровані розчинники — про все це слід забути раз і назавжди: їх застосування здатне не тільки надати рамам жовтуватий відтінок, але і подряпати пластик.

Щоб водичка витікала


Пластикові вікна, на відміну від старих дерев'яних, оснащені спеціальними отворами для відводу вологи. Згодом водовідні канали забиваються брудом і гірше справляються зі своєю функцією. Значить, їх теж потрібно почистити. Цілком достатньо буде зубочистки або тоненької пластмасової палички відповідного розміру, щоб позбутися сміття. Робити це можна двічі на рік — безпосередньо при митті вікон.

Для запобігання попадання пилу в приміщення, а також як захист від протягів у вікнах ПВХ використовується гумовий ущільнювач, що розташовується по всьому віконному периметру. При митті вікон його також слід протирати — з метою уникнення швидкого зносу. Періодично за профілактику можна робити це за допомогою силіконової оливи.

Змащення
Фурнітура теж вимагає певної турботи. На четвертому році експлуатації потрібно змащувати рухомі частини механізму промисловим вазеліном або олією, в складі якої відсутні смоли або кислоти. Найкраще для цієї мети підходить літієве мастило, що не пошкоджує антикорозійне покриття фурнітури.

Регулювання
Найчастіше вікна миються двічі на рік — навесні й восени. Водночас потрібно здійснювати регулювання вікон, їх «налаштування» на літній і зимовий період. Так, напередодні теплого сезону слід послабити притиски фурнітури, які підтягують стулку до профілю. Це дозволить забезпечити циркуляцію повітря навіть при закритому вікні. Перед холодами потрібно ці притиски підтягнути, зробивши вікна більш герметичними. Ці прості дії можна зробити самостійно за допомогою хрестоподібної викрутки або плоскогубців.

Від комарів
Не варто забувати й про москітну сітку. Якщо влітку вона — незамінний аксесуар, то взимку стає зайвою. Для збереження її зовнішнього вигляду і призначених для користувача якостей досить промити сітку мильним розчином, обполоснути, обсушити та акуратно розташувати на зберігання — до наступної комариної атаки.
Ось, мабуть, всі основні відповіді на питання, як доглядати за пластиковими вікнами. Дотримання цих правил дозволить надовго зберегти вікна в первозданному вигляді, і продовжити термін їх служби як мінімум на два десятки років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.