У Луцьку хочуть штрафувати людей, які не реєструють собак

У Луцьку хочуть штрафувати людей, які не реєструють собак
Луцька міська рада може ухвалити рішення, відповідно до якого власників незареєстрованих у ветлікаря собак штрафуватимуть.

Про це йшлося на громадських слуханнях «Про удосконалення питань регулювання чисельності безпритульних тварин» у міській раді, - пише Волинська правда.

Під час слухань обговорили проект рішення міської ради, яким лучан зобов’язуватимуть реєструвати своїм домашніх улюбленців.

На слуханнях йшлося про те, що часто мешканці Луцька випускають собак з осель або подвір’їв на вулицю. Особливо, коли йдеться про приватний сектор. Це створює небезпеку для оточуючих.

На слуханнях був наведений приклад, коли один з відомих ветеринарів Луцька (прізвище його не назвали, – ред.) сказав, що це нормально, коли його собака у так званий «шлюбний період» бігає вулицею. Такий підхід викликав обурення в однієї з учасниць слухань. Тому лейтмотивом заходу було питання відповідальності мешканців обласного центру за своїх утриманців-тварин.

За словами головуючої на слуханнях Дани Новарчук, після вступу в силу рішення Луцькради, собаку просто забиратимуть відповідні служби, якщо вона бігатиме поза межами подвір’я власника. Як стало відомо, функції контролю за зареєстрованими тваринами будуть покладені і на муніципальну міліцію.

Самих же тварин пропонується реєструвати у ветеринарних лікарів. Якщо і ті не будуть цього виконувати, то штрафуватимуть не тільки господарів, але й самих ветлікарів.

Також Дана Новарчук уточнила, що йдеться саме про реєстрацію собак. А котів можна буде реєструвати за бажанням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: собаки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пані Дана трохи ... не теє..
Відповісти
це суцільний бред!
як і сама дана!
Відповісти
А комарів,мух та метеликів,що літають в дворі ще не треба реєструвати?)
Відповісти
Чому міська влада не наведе порядок з бездомними бродячими собаками,чому їх не реєструють? Подивіться, що робиться біля базарчику на вул.Відродження. Вони там зграями бігають, гавкають при проїзді машин, викидати сміття страшно (біля мусорних баків бігають по 5-6 собак). Особливо гавкають після 23.00. Куди дивляться служби, хто за це відповідає? А домашні собаки самі не гуляють. Треба робити корисні речі, які справді покращують життя в місті, а не займатись дурницями, робити видимість великої і небхідної праці. Хто згідний - підтримуйте.
Відповісти
Собаки на Відродження нікому не заважають! І люди які там живуть - це знають. Бо є 2 сектори, один біля базарчику, їх там підкормлюють і у всіх псів є лінточки на шиї, другий сектор біля зупинки Декабристів, там теж є люди які дивляться за котами і собаками з тієї вулиці. Вони абсолютно здорові і ні на кого ні разу не нападали.
Відповісти
гроші пиздили,пиздять,і пиздитимуть.бо собаки не вміють говорити,поки що...
Відповісти
Ви нєсьотє сущій брєд,вас будут пасилить Н@)( ¥ й ,зачєм вам еті праблєми,папрідумивалі такое,самім нє смєшно,на ваше место посадить рєбьонка,так от него будет больше пользи нежеле от вас, с каждим годам я разачіровуюсь в сваєй дєржавє,і мнє пєчяльна сматрєт как ее спускают в парашу,тупие закони ,дарогі гавно,зарплати малєнькіє,в чінрвнікі с граблями нє імєющіє нє стида нє совясті...
Відповісти
ти Дануся краще б безпритульних псів повизбирувала з вулиць - бо мої виборці лише на них і скаржать, а не на хазяїв собак . А потім ганяла б вже за хазяйськими собаками! Чи тобі, такій ласій до чужих грошей, безпритульних собак ловити вже нецікаво - бо за них викуп на притулку потім ніхто не заплатить?;) А ше ти вводиш людей в оману, не договорюючи ВСІЄЇ ПРАВДИ ПРО РЕЄСТРАЦІЮ: реєстрація зобов"язує кожного, хто зареєстрував собаку, щомісячно ПЛАТИТИ ПОДАТОК - чому тут немає ні слова про це?! І чому це в тебе, директоре КИ "Ласка", досі зграї безпритульних псів бігають по місту - а от хазяйські пси тобі заважають?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть штрафувати людей, які не реєструють собак
19 серпень, 2013, 16:40