На Волині судили прикордонника

На Волині судили прикордонника
Працівника Луцького прикордонного загону судили за те, що той не запобіг контрабанді тютюну та промислових товарів.

Правоохоронці оштрафували, ‒ повідомляють у прес-службі СБУ Волині.

Працівники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність інспектора відділу прикордонної служби «Піща» Луцького прикордонного загону ДПСУ, який, маючи інформацію про підготовку переміщення контрабанди, бездіяв.

У листопаді 2012 року прикордонник від знайомого дізнався про те, що той з товаришами хоче поза пунктом пропуску ввезти на територію України значну партію тютюнових виробів та товарів промислової групи. Проте правоохоронець нічого не зробив для того, аби перешкодити злочину.

Припинили протиправну діяльність працівники СБУ, які цього дня затримали п’ятьох осіб на чотирьох автомобілях при спробі незаконного переміщення з Республіки Білорусь до України 103 тис. пачок цигарок та інших товарів на загальну суму 648 тис. грн.

Шацький районний суд Волинської області визнав тепер уже колишнього працівника прикордонної служби винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.426 Кримінального кодексу України (умисне невиконання військовою службовою особою дій, які вона за своїми службовими обовʼязками повинна була виконати, що спричинили тяжкі наслідки) та призначив покарання у вигляді штрафу. Контрабандний товар конфіскований в дохід держави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: СБУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.