У Любомлі відкрили відділення гемодіалізу і хочуть інфекційну лікарню

У Любомлі відкрили відділення гемодіалізу і хочуть інфекційну лікарню
На базі Любомльської центральної лікарні територіального медичного об’єднання Любомльського і Шацького районів відкрили відділення гемодіалізу.

Офіційне відкриття відділення відбулось 14 лютого.

Як розповів голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, створення відділення обійшлось у 2,5 мільйони гривень.

«Обладнання – це кошти міжнародних програм, кошти спонсорів, наші кошти – це обладнання палат. Ось така сумісна співпраця», – зауважив губернатор.

Завідувач новоствореного відділення Віктор Калинюк розповів: у відділенні є чотири сучасні апарати для гемодіалізу. Виробник – італійська фірма «INNOVA».

Один апарат розрахований на трьох пацієнтів у день. Сама процедура триває чотири години. Нині в області кращого обладнання для гемодіалізу не має жодна лікарня.

За словами Віктора Калинюка, у Любомльському і Шацькому районах, а також кількох прилеглих селах мешкає більше десяти людей, які постійно потребують лікування нирок.



«Тепер цим людям не доведеться їздити в Луцьк. Я думаю, тут білоруси з’являться, поляки. Бо тут буде дешевше їм, як у Польщі. Для наших – безоплатно, для всіх приїжджих – платно», – додав Борис Клімчук.




Учасники відкриття оглянули котельню лікарні. Як розповів головний лікар ТМО Любомльського і Шацького районів Володимир Дибель, завдяки використанню твердопаливних котлів медичний заклад почав економити серйозні кошти.



Голова ОДА Борис Клімчук також розповів, що у 2013 році в Любомлі планують розпочати будівництво інфекційної лікарні.

Довідка

Гемодіаліз – один з методів позаниркового очищення крові. Метод заснований на принципі дифузії та конвекції речовин з малою та середньою молекулярною масою через напівпроникну мембрану, що дозволяє видалити з крові токсичні речовини та продукти метаболізму. Необхідність у гемодіалізі виникає при важких захворюваннях нирок, або при надходженні у кров великої кількості токсинів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це дуже потрібне відділення, яке врятує купу життів :) УРА!
Відповісти
Останні новини
У Любомлі відкрили відділення гемодіалізу і хочуть інфекційну лікарню
15 лютий, 2012, 11:00