Стартував «Сорочинський ярмарок-2013». ФОТО

Стартував «Сорочинський ярмарок-2013». ФОТО
У Полтавській області відкрився популярний не лише в Україні, але й за кордоном, Сорочинський ярмарок.

Це виставково-торгове дійство проходить у селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області щороку в серпні. Цього року ярмарок відбувається з 20 по 25 серпня, - пише ТСН.

Кожен рік на Сорочинський ярмарок приїжджає близько мільйона осіб. У ньому беруть участь більше тисячі підприємств, підприємців та народних майстрів з України, Росії, Молдови, Грузії, Білорусі, Німеччини та Польщі.

Ярмарки в Україні проводилися здавна. У середині XIX століття на території країни щорічно проходило 12 тисяч ярмарків, в тому числі 178 великих і середніх.

Цікаво, що Сорочинський не був ні найбільшим з них, ні найвідомішим. Великим Сорочинцям пощастило, адже саме тут у 1809 році народився великий письменник Микола Васильович Гоголь. Він і прославив Сорочинці та ярмарок, який тут проводиться, у своїй знаменитій книзі "Вечори на хуторі поблизу Диканьки" в повісті "Сорочинський ярмарок".

На Сорочинському ярмарку можна купити все на світі На Сорочинському ярмарку продаються їжа та напої, речі та взуття, хутряні та текстильні товари, техніка, домашнє начиння і багато іншого. Участь у ярмарку для підприємців - це не тільки бізнес, але і вельми почесна роль. Адже Сорочинський ярмарок є своєрідною візитною карткою України.

Цей ярмарок - не тільки можливість потинятися численними рядами різноманітного товару і вибрати що-небудь для себе. Сорочинський ярмарок - це ще й насичена розважальна програма, можливість відчути національний колорит, адже тут все оформлено в традиційному українському стилі.

Ярмарок проводиться в традиційному українському стилі А численні майстер-класи дають можливість гостям ярмарку власноруч приготувати традиційне українську страву, створити ляльку-мотанку, зліпити свічку, зробити на гончарському верстаті глечик, а також створити своїми руками інші різні сувеніри і прикраси, обереги та іграшки.

Для любителів потанцювати проходить майстер-клас з українського гопака і ярмаркова дискотека.

Під час ярмарку в Сорочинцях ви можете насолодитися виступами фольклорних колективів з України та інших країн. Цьогоріч на ярмарку навіть виступить зірка української естради Вєрка Сердючка.

Також відбудеться прем'єра вистави "Сорочинський ярмарок" та реконструкції українського весілля і вечорниць, які цього року також відбудуться вперше. А якщо вам пощастить, то на Сорочинському ярмарку ви зможете побачити перших осіб держави, які за традицією сюди щороку навідуються.

Президент Янукович є постійним гостей Сорочинського ярмарку.

"Ми щорічно всією сім'єю їздимо на Сорочинський ярмарок, щоб не тільки придбати вподобані товари, від яких просто розбігаються очі, але і насолодитися атмосферою, яка панує в селі. Жива музика, майстер-класи на будь-який смак не дадуть нудьгувати нікому. А яка дивовижна тут українська національна кухня - за вуха від борщу не відірвати з галушками!", - каже завсідник Сорочинського ярмарку Світлана.

Великі Сорочинці славляться не тільки своїм колоритним ярмарком. Тут ви зможете відвідати знаменитий будинок Гоголя, в якому народився майбутній літературний геній. Зараз в ньому знаходиться літературно-меморіальний музей Гоголя, в експозиції якого представлені особисті речі, що належали великому письменнику.

Зокрема, тут ви зможете подивитися на циліндр Гоголя, його саквояж для подорожей, а також рукописи і його посмертну маску.

Будинок Гоголя - одна з визначних пам’яток Сорочинців Ще одна видатна пам'ятка Сорочинців - красива Спасо-Преображенська церква в стилі бароко, збудована ще в першій половині XVIII століття. У храмі зберігся унікальний дерев'яний різьблений іконостас, ширина якого - 20 метрів, а висота - 17 метрів. Саме в цій церкві хрестили Гоголя.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Стартував «Сорочинський ярмарок-2013». ФОТО
20 серпень, 2013, 10:47