У Луцьку – нова амбулаторія. ФОТО

У Луцьку – нова амбулаторія. ФОТО
У Луцьку 20 серпня офіційно відкрили першу чергу амбулаторії загальної практики сімейної медицини на вулиці Привокзальній, 13.

Як розповів начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель, тут працюватиме три сімейні лікарі, педіатр та акушер-гінеколог. Це дасть можливість отримувати первинну медико-санітарну допомогу 10 тисячам населення Привокзального мікрорайону, а це близько 8 тисяч дорослих і 2 тисяч дітей.

Друга черга цього приміщення вступить в дію після звільнення приміщення диспетчерською службою Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, яку вже у вересні переселять на Словацького, 28.

За словами луцького мера Миколи Романюка, це вже шоста амбулаторія в місті. Відповідно до прийнятих міською радою рішень, мережа комунальних лікувально-профілактичних закладів продовжує розвиватися.

Так, з 1 липня розпочав роботу Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1 (вулиця Бенделіані, 7), який об’єднує амбулаторії загальної практики сімейної медицини, що розташовані на вулицях Бенделіані, Львівській, Стрілецькій, Стефаника, Корольова. Загалом центр обслуговує близько 40 тисяч осіб.

Микола Романюк розповів, що в перспективі – утворення до 2015 року амбулаторій загальної практики сімейної медицини на вулицях Наливайка, Дубнівській, Гордіюк, Рівненській.

За участі коштів гранту Світового Банку до 2017 року планується створити та облаштувати ще п’ять амбулаторій.

Всього, за словами мера, в Луцьку планують облаштувати 20 амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ви бачили приміщення в якому відкрили цю амбулаторію?! Це обласний центр, 21 століття!!!!
Відповісти
Особливо прикольна фотка Романюка поряд з гінекологічним кріслом.
Відповісти