Які симптоми штаму коронавірусу «Дельта»

Які симптоми штаму коронавірусу «Дельта»
У міністерстві охорони здоров’я перелічили симптоми COVID-19, які виникають при зараженні штамом "Дельта". Зокрема, до них належать порушення слуху та шлунково-кишкові проблеми.

Як повідомляє Суспільне, посилаючись на пресслужбу МОЗ, симптоми при зараженні штамом "Дельта" відрізняються від перебігу хвороби при зараженні диким штамом вірусу.

"Лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить поширені, тоді як кашель та втрата нюху чи смаку — менш поширені. Також повідомляють про серйозніші симптоми, включаючи порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин та гангрени", – йдеться у повідомленні.

У міністерстві розповіли, що дані китайських вчених свідчать про те, що концентрація вірусу у крові людини, інфікованої штамом "Дельта", у тисячу разів перевищує такий показник при інфікуванні диким штамом.

"Це означає, що у хворого набагато більша ймовірність виділяти вірус у зовнішнє середовище, що сприяє поширенню вірусу на інших людей", – пояснили фахівці.

Як зазначили у МОЗ, ймовірність тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом "Дельта" набагато вища у невакцинованої людини.

"Якщо все ж зараження відбулося, повністю вакциновані особи переносять хворобу безсимптомно або ж в значно легшій формі", – наголосили у міністерстві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Які симптоми штаму коронавірусу «Дельта»
04 серпень, 2021, 23:35