У Чехії саморозпустився парламент

У Чехії саморозпустився парламент
У Чехії загострюється політична криза: про саморозпуск оголосив парламент.

Це сталося вперше в історії чеського парламентаризму, - пише Gazeta.ua з посиланням на Radio Praha.

За розпуск парламенту проголосували 140 з 200 депутатів, при необхідному мінімумі в три п'ятих від загального числа голосів для прийняття рішення. Рішення підтримали депутати Соціал-демократичної партії, Комуністичної партії, ТОП 09 та інших фракцій.

Представники Громадянської демократичної партії залишили залу засідань на момент голосування. Нові вибори до чеського парламенту, відповідно до конституції країни, будуть проведені протягом 60 днів з моменту підписання указу про розпуск президентом країни Мілошем Земаном.

Розпуск чеського парламенту став розвитком політичної кризи в країні, яка загострилася після висловлення вотуму недовіри уряду на початку серпня. Своє недовіру кабінету прем'єр-міністра Іржі Руснока висловила колишня правляча коаліція парламентаріїв на чолі з Громадянською демократичною партією.

Президент Земан призначив Руснока главою уряду в липні після того, як колишній прем'єр-міністр і лідер Громадянської демократичної партії Петро Нечас подав у відставку на тлі корупційного скандалу. Незабаром після призначення соціал-демократи вже намагалися прийняти рішення про розпуск парламенту, але тоді за це проголосували тільки 92 депутати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Чехія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.