Кількість мобілок з інтернетом перевищить населення Землі

Кількість мобілок з інтернетом перевищить населення Землі
До 2016 року число мобільних пристроїв з виходом в інтернет перевищить населення Землі, а також швидкість мобільного інтернету зросте у дев’ять разів.

Про це повідомляє Дзеркало тижня.

Згідно з даними ООН, населення Землі до 2016 року становитиме близько 7,3 мільярда осіб, у той час як кількість мобільних пристроїв з виходом в інтернет перевищить до того ж часу 10 мільярдів.

За рахунок популярності мобільних гаджетів глобальний мобільний інтернет-трафік зросте у 18 разів до 2016 року – до 10,8 ексабайт на місяць, або 130 ексабайт на рік, пише Cisco у дослідженні Visual Networking Index.

Для порівняння, 130 ексабайт – це контент приблизно 33 мільярдів DVD-дисків, або 4,3 квадрильйона MP3-файлів, або 813 квадрильйонів SMS-повідомлень.

Аналітики впевнені, що обсяг мобільного онлайн-трафіку у світі до 2016 року буде перевищувати аналогічний показник стаціонарних пристроїв у три рази. Важливу роль у цьому зіграють планшетні комп'ютери, рівень інтернет-трафіку на яких, як очікується, зросте за п'ять років у 62 рази.

Однією з причин подібного зростання є попит на онлайн-контент, який можна переглядати безпосередньо в інтернеті, не завантажуючи його не пристрій.

Так, мобільний трафік, який припадає на використання «хмарних» контент-сервісів, зросте до 2016 року у 28 разів у порівнянні з 2011 роком. На перегляд фільмів та іншого відеоконтенту у потоковому режимі з «хмари» припаде близько трьох чвертей або 7,6 ексабайт на місяць від усього мобільного онлайн-трафіку у 2016 році.

Як очікується, великі темпи зростання мобільного інтернет-трафіку будуть зафіксовані на Близькому Сході, в Африці та в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Середня швидкість інтернет-з'єднання у світі зросте за наступні п'ять років у дев'ять разів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кількість мобілок з інтернетом перевищить населення Землі
15 лютий, 2012, 13:24