Мер райцентру на Волині не хоче святкувати День міста

Мер райцентру на Волині не хоче святкувати День міста
Міський голова Каменя-Каширського Василь Бондар пропонує депутатам не святкувати День міста.

Про це він заявив 20 серпня під час чергової сесії міської ради, - пишуть Вісті Каменя.

Мотивував своє рішеня міський голова тим, що грошей для святкувань у бюджеті нема, а брати їх у спонсорів-підприємців незаконно і цим займатися він не буде.

Єдине, що могла б забезпечити міська рада, - виділити дві тисячі гривень на салют. Також, за словами мера, працівники культури можуть перенести свій фестиваль на День міста.

Така заява Василя Бондара викликала негативну реакцію в частини депутатів.

Зокрема, обранець громади Оксана Слюсар заявила: з таким відношенням мерії міста в нас взагалі немає.

"Заросле бур'яном, засипане піском, без свого дня народження - міста немає. А ви (Бондар, - ред.) знаєте тільки, як юридично грамотно нічого не робити. Хоча, якщо пригадати, як ви проводили святкування в попередні роки, то, може, краще його і не проводити", - відзначила вона.

Депутат Ольга Ващук підтримала її.

"До чого тут гроші? Потрібно, щоб було бажання. Хіба не можна оголосити конкурс на кращу оселю, тощо. Що ви за гроші зробите для Дня міста?", - мовила політик.

Ще різкіше висловився з цього приводу депутат Віталій Нестерук.

"Кожна людина відзначає свій день народження... В кожному населенному пункті району є своє Свято села. І якщо в Камені-Каширському не можна відзначити свій День, то гріш ціна депутатам, гріш ціна голові і виконавчому комітету", - сказав він.

Коли ж мера запитали, на що саме потрібні кошти, він відповів: потрібно платити відділу культури. Однак, депутати нагадали йому його ж слова, що на День міста можна перенести фестиваль працівників культури.

Потім міський голова зазначив, що дитячі виставки - також оплачуються. З цього приводу Ольга Ващук заперечила. Мовляв, ніхто і ніколи не платив дітям за їх творчі роботи.

Після дискусії депутати вирішили доручити оргкомітету зайнятися організаційними питаннями. На це Василь Бондар заявив: міського голову туди не включайте, бо в бюджеті нема грошей, немає фінансів.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мер райцентру на Волині не хоче святкувати День міста
21 серпень, 2013, 12:52