Мерія Луцька оскаржила рішення суду щодо Завокзального ринку

Мерія Луцька оскаржила рішення суду щодо Завокзального ринку
Луцька міська рада подала апеляцію на рішення Господарського суду Волинської області щодо розірвання із облспоживспілкою договору оренди земельної ділянки під найбільшим ринком міста – Завокзальним.

«Апеляцію подали. Є ж рішення сесії», – цитує міського голову Миколу Романюка IA ZIK.

Нагадаємо, Луцька міськрада звернулася до суду із позовом до облспоживспілки із вимогою розірвати договір оренди земельної ділянки під найбільшим ринком облцентру Волині – Завокзальним. Мовляв, спілка не виконала взяті на себе зобов’язання, передбачені в додаткових угодах.

Однак, суд відмовив у задоволенні позову. Тому мерія подала апеляцію.

Як відомо, на початку травня 2011 року луцька мерія віддала на 22 роки в оренду облспоживспілці земельну ділянку площею 3,5 гектара, де розташований найбільший ринок міста. Водночас, спілка брала на себе низку зобов’язань. Зокрема, до 1 травня 2012 року розробити та погодити проект реконструкції ринку.

Також керівництво спілки мало укласти з підприємцями, які торгували на базарі, договори оренди на 22 роки. Натомість, було підписано інвестиційний договір, на підставі якого облспоживспілка надала більше мільйона гривень на будівництво в Луцьку пішохідного мосту біля залізничного вокзалу.

Однак незабаром виникла конфліктна ситуація. Підприємці заявили про тиск з боку облспоживспілки. Отож для врегулювання конфліктної ситуації міськрада створила тимчасову контрольну комісію, яку очолив представник фракції «НУ» Андрій Козюра

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Питання до облспілки, а чому не укладають договори? Є ж якась причина і хто це рішення виніс від імені спілки, що суд став на її бік?
Відповісти
що на халяву 2 тис рабів.які угоди..Африка в ценрі європи..
Відповісти
Казав Горгут, що в угоді з мерією не вказаний термін, до якого треба укласти договори з підприємцями на 22 роки. Мовляв, я можу укласти ці договори й через 5 років.
Відповісти
шукає вихід, бо в плани не входило взагалі ті 22 роки. Якби не актив підприємців, взагалі б прихватизував би ту землю.
Відповісти
він приватизувати територію хоче, викинути бунтарів щоб не заважали. Зять Кандиби в прокуратурі працює і є сином Дмитрука. Так що кого береже влада ????
Відповісти
Останні новини
Мерія Луцька оскаржила рішення суду щодо Завокзального ринку
21 серпень, 2013, 14:20