«Під горщик»: проста чоловіча зачіска може бути стильною та вишуканою*

«Під горщик»: проста чоловіча зачіска може бути стильною та вишуканою*
Чоловіки − страшні консерватори. Вони не люблять щось міняти у своєму житті. Віддають перевагу простим рішенням, що приносять миттєвий результат. Таким, як стрижка «під горщик», коли з боків та ззаду все прибирають, а на маківці залишають довге волосся. Якщо ви теж полюбляєте цю зачіску − радійте. Цієї осені вона знову повертається в тренди світової моди. Можна згадати дитинство й знову підстригтись «під горщик». Залишивши при цьому стильним та вишуканим. Ностальгія в малих дозах дуже корисна.

Трішки історії

«Горщики» були в моді в кінці вісімдесятих − на початку дев'яностих років минулого сторіччя. Саме на цей час припало дитинство тих, хто зараз цілком реалізував себе у житті та досягнув того віку, коли не прийнято точно називати кількість прожитих років.

Модні тренди завжди ходять по колу. Повертаються до нас через 30, 40 чи 50 років. Зараз настає саме такий період. Літом у каталоги відомих брендів почали вертатись джинсові сорочки та куртки. А восени повертається мода на стрижку «під горщик». Що ж, настав слушний час запланувати візит до барбершопу.

У чому «фішка»

Багато зверху та мало по краях − це класика коротких чоловічих зачісок. Десь до 80% роботи барберів припадає саме на такі стрижки. Але у «горщика» є свої відмінності. Головна з них: волосся на маківці має однакову довжину. Інші короткі зачіски вимагають від майстра робити плавні чи навпаки, різкі, переходи. А тут довжина залишається однаковою по всьому периметру.

В дев'яностих ця стрижка була популярною через низьку ціну. Тоді й справді деякі батьки стригли своїх дітей «під горщик». Вдягали їм щось на голову та обрізали зайве волосся звичайними домашніми ножицями. Часи були важкі, кожна копійка рахувалась.

Зараз, звичайно, ми не стикаємось з такими фінансовими труднощами. Кожен може дозволити собі похід навіть у найдорожчий барбершоп. Але «горщик» не втратив свій шарм. Він робить загальний вигляд більш виразним, яскравим, простим. Прямий та чистий, як семирічний першокласник. Але при цьому достатньо мужній та вишуканий.

З точки зору професіоналу, «горщик» − це складна перехідна зачіска. Знаходиться точно на межі між середніми та короткими стрижками. Й вимагає неабияких зусиль, особливо при роботі над потилицею. Волосся має однакову довжину, отже, кожен недолік, кожну помилку барбера можна буде легко помітити.

Кому підійде зачіска «під горщик»

Вона має імідж «молодіжної», навіть «дитячої». Тобто, власник такої зачіски точно буде виглядати молодше своїх років. Тому ми радимо «горщик» усім, хто вже зробив крок через межу, що відділяє тридцятирічних від сорокарічних. Звичайно, ви можете підстригтись так навіть якщо вам ще не виповнилось й 25. Але будьте обережні − незнайомі люди, й особливо жінки, вважатимуть вас молодшим, ніж ви є насправді.

«Горщик» однаково добре пасуватиме до ділового костюма чи звичайної сорочки та джинсів. Але бажано, щоб сорочка теж була джинсовою Або, хоча б, картатою. Тоді ви додасте максимум вишуканості до свого стилю.

Джерело - https://retrobarbershop.kh.ua/

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Під горщик»: проста чоловіча зачіска може бути стильною та вишуканою*
11 липень, 2021, 13:41