В Україні всіх користувачів мобільного зв'язку переведуть на «контракт»

В Україні всіх користувачів мобільного зв'язку переведуть на «контракт»
В Україні готують законопроєкт, який міцно "прив'яже" номери мобільних телефонів до імен їхніх власників. Автори законопроекту вважають, що це допоможе боротися з численними шахраями, які орудують у Мережі.

Про це у Фейсбуці повідомляють представники Комітету цифрової транформації.

Для того, щоб людина отримала номер мобільного телефону, вона зобов'язана буде укласти договір з постачальником послуг зв'язку, тобто з мобільним оператором. У разі укладення такого договору номер мобільного телефону вже не буде анонімним, а буде "прив'язаний" до конкретної людини.

Цей законопроект забезпечить стовідсоткову ідентифікацію усіх власників номерів мобільних телефонів. У парламентському комітеті цифрової трансформації, який працює над цим законопроектом, вважають, що він стане серйозною перешкодою на шляху шахраїв, які нині широко використовують мобільний зв'язок у своїх діяннях.

"Законопроектом передбачається, що кінцевий користувач зобов'язаний здійснити ідентифікацію у постачальника електронних комунікаційних послуг в порядку, встановленому правилами надання і отримання послуг", - повідомляють розробники законопроєкту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 25
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому не приймають законів таких, щоб у власності держ. І депутатів вилучати набуті статки ? Чому так з багатими корупціонерами не боряться, як з громадянами простими.Де демократія ???
Відповісти
Диктатори все більше прищемляють людей! Всі під контролем
Відповісти
Демократія
Відповісти
Тепер операторам по кишені вдарить, бо не будуть купляти
Відповісти
Ще колись такий Закон хотів проголосувати Янукович ! І це засуджували !!!!!!А тепер вже норм?
Відповісти
А де захищеність даних від шахраїв ?Чому влада зможе слідкувати по номеру за людьми? Це не законно і не демократично
Відповісти
Придушать трохи шахраїв - це добре (законослухняному громадянину боятися немає чого, він нікому, і державі в тому числі, не цікавий), але через максимум півроку з'являться, чпочатку В ПРОДАЖІ за дурні суми, а тоді - і у ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ, ДОВІДНИКИ, зручні такі, з пошуком по фільтру... І, дай Боже, щоб просто з прізвищем та ім'ям і номером телефону, а не з адресою абонента і паспортними даними... І шахраї та поширювачі нав'язливої реклами отримають величезний "бонус". А в наших реаліях, коли така інформація вже витікає з банків - то питання часу, рано чи пізно хтось з рядових працівників оператора вирішить зробити собі "надбавку до зарплати"... В той закон ще треба додати реєстрацію ТЕЛЕФОНА, щоб крадіжка стала безперспективною - вкрав, вимкнули доступ всі оператори по IMEI, і маєш "цеглинку" (і це - реально захистить ЛЮДЕЙ, бо сім-карту можна тупо викинути, а як обійти ту реєстрацію - здогадаються швидко), і кримінальну відповідальність з строками років по 10 за ПОШИРЕННЯ тих даних (навіть за викладення на файлообмінник).
Відповісти
Багато тут про демократію співають, так от у цивілізованих і демократичних країнах ви номер без паспорту не купете! А тут скиглити починають :)))
Відповісти
будуть розголошені дані про людей
Відповісти
А Янукович хотів приймати такий закон ще коли то всі кричали , а тепер то нормально !!?Це дасть доступ до даних і будуть слідкувати за грошима , зарплатами і тд і інші будуть схеми крадіжок !!!Де закони щоб у власності не більше однієї квартири, будинку і земельної ділянки ?! Це хіба не шахраї ?!!!
Відповісти
Всі громадяни будуть під контролем. Бо шахраї на бомжів будуть брати
Відповісти
Тепер шахраї отримають всю необхідну інформацію від мобільних операторів...
Відповісти
А банківські карти хіба не прив'язані до користувача? От наприклад розвели когось на переказ грошей. Номер картки відомий. А ніхуя, банк скаже пишіть заяву в поліцію, суд, прокуратуру. Мине можемо нічого зробити. Все законно
Відповісти
Пейсатопархаті хочуть тотального контролю за народом.
Відповісти
Через другі, треті руки купив картку і барижничай собі на здоров'я, іншим на радість.
Відповісти
Хто що хоче так робить.Грабують населення України.
Відповісти
Диктаторські портновські закони повертаються...
Відповісти
Це ж елементарно обходиться. На когось одного оформлюється десяток номерів, і вони потім перепродуються всім бажаючим. От тільки той 1-й навіть не здогадується, що "оформив" ті номери телефонів на себе.
Відповісти
Ну звичайно коли Янукович приймав цей закон говорили зовсім інше. Ті ж люди які зараз його пропихають. А те що безпека данних в Україні нічка і ті ж шахраї дані отримають від операторів нікого не турбує.
Відповісти
Будь це в цивілізованому світі, то це нормально. А в Україні , це не нормально. Ті ж самі шахраї це все і видумують на законодавчому рівні. Херня то все. На бомжів реєструватимуть номери. Радіобазар придумає щось аби шахраї при владі смоктали стручок.
Відповісти
в вашій коханій росії таке вже дуже давно
Відповісти
Надеюсь, это не более чем законоПРОЕКТ
Відповісти
Тупой закон...все равно будут его обходить.Хотят народ в стойло загнать...ну,ну попробуйте.
Відповісти
Вроде Янык такой закон продвигал и где он сейчас?
Відповісти
Кумедіанти!!!
Відповісти
Останні новини
В Україні всіх користувачів мобільного зв'язку переведуть на «контракт»
15 серпень, 2021, 04:09