Під Луцьком міліція і козаки розважали дітей. ФОТО

Під Луцьком міліція і козаки розважали дітей. ФОТО
Волинські міліціонери продовжують їздити дитячими таборами області, де влаштовували показові виступи бійців спецпідрозділів та дозволяли дітям постріляти з бойової зброї.

Цього разу працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей обласного управління внутрішніх справ, спільно з міліціонерами ківерцівського районного відділу влаштували для дітей свято у дитячому таборі імені Олега Кошового, що у селі Дачне Ківерцівського району, - повідомили у прес-службі волинської міліції.

Також до дітей приїхали бійці спецпідрозділу «Беркут», співробітники відділу державної служби охорони, ДАІ та експертно-криміналістичного центру при УМВС України у Волинській області. Завітали на свято і козаки котрих запросив депутат Волинської обласної ради, отаман і генерал «Козацтва Запорозького», директор Фонду ветеранів МВС у Волинській області Петро Олешко.

Захист прав дітей, профілактика вживання алкоголю та паління, попередження злочинності серед неповнолітніх, правове виховання молоді і, звісно, забезпечення цікавого та змістовного дозвілля – таку мету ставили перед собою організатори дійства.

Вступне слово сказав заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки УМВС України у Волинській області Володимир Поліщук.

Він провів коротеньку профілактичну бесіду з дітьми, у якій пропагував здоровий спосіб життя. Адже у теперішньому світі існує така небезпека, як тютюн, алкоголь та наркотики. Тому, з раннього віку діти повинні знати, яку небезпеку для здоров’я та життя несуть у собі шкідливі звички.

Підтримав міліціонера і отаман козаків Петро Олешко. Він також наголосив на тому, що молодь має бути здоровою. Він коротко розповів про історію та звичаї козаків, адже «козацтво – живе пульсуюче серце нашої відродженої держави».

Після невеличкого вступу діти побачили виступ вихованців школи «Козацького гарту» під керівництвом Олександра Середюка. Юні козачата, наслідуючи приклад отамана, показали справжній бойовий гопак та екстремальні види козацького бойового мистецтва.

Бійці роти міліції особливого призначення «Беркут» УМВС України у Волинській області продемонстрували прийоми рукопашного бою, тактику затримання злочинців, вміння розбивати плити і палаючі дошки.

Відразу після цього діти побачили як працівники державної служби охорони при УМВС України у Волинській області у складі автомобільної групи затримали псевдозлочинця, якого вже за мить наздогнала службова собака.

На виставці оснащення підрозділів міліції діти мали змогу побачити зброю, щити, шоломи, бронежилети, які у повсякденній службі застосовують правоохоронці та посидіти за кермом службових автомобілів. Всі охочі мали змогу здійснити постріл із бойової зброї, щоправда холостими набоями.

Експерти провели для малечі майстерклас з дактилоскопіювання власних долонь, і через деякий час юрба малюків бігала з аркушами паперу в руках на яких були їхні відбитки.

Насамкінець заступник начальника Ківерцівського районного відділу – начальник кримінальної міліції Володимир Костанюк вручив кожному загону іграшку – символ волинської міліції бобра Бодю. Також міліціонери роздали дітям невеличкі пам’ятки «Як не стати жертвою злочину», у яких є чимало алгоритмів дій у тій чи іншій ситуації.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Олешко молодець!!!
Відповісти
Це тобі не Грицюк
Відповісти