Facebook буде видаляти контент, пов'язаний із талібами

Facebook буде видаляти контент, пов'язаний із талібами
Велика американська соціальна мережа Facebook заявила, що відтепер буде блокувати контент, у якому представники екстремістського угруповання "Талібан" повідомляють про свою діяльність. Таке рішення керівництво платформи ухвалило, оскільки бойовики, які захопили владу в Афганістані, визнані в США терористами.

Про це інформує "Обозреватель".

Протягом багатьох років існування цієї соцмережі таліби безперешкодно публікували потрібну їм інформацію, але тепер експерти з виявлення афганського контенту будуть оперативно її видаляти та блокувати акаунти авторів.

"Вони носії мови дарі та пушту і знають місцевий контекст, допомагаючи виявляти і попереджувати нас про проблеми, що виникають на платформі", – підкреслив представник соцмережі.

Водночас у компанії стурбовані повідомленнями, що таліби намагаються обійти впроваджену заборону, використовуючи голосовий майданчик WhatsAp, чиїм розробником також виступає Facebook.

"Однак ми будемо стежити і за конкуруючими платформами. У разі виявлення зв'язку з талібами, будуть вжиті всі можливі заходи, щоб усунути з інформаційного простору тези, які популяризують міжнародний і внутрішній тероризм", – резюмували в "гіганті" соціальних мереж.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Facebook, таліби
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.